Великобритания трябва да се опасява от евентуално отмъщение за задържането

...
Великобритания трябва да се опасява от евентуално отмъщение за задържането
Коментари Харесай

Висш ирански духовник размаха пръст на Великобритания: Ще стане страшно!

Англия би трябвало да се притеснява от вероятно възмездие за задържането в Гибралтар на иранския супер танкер от Кралската морска пехота. Това съобщи пред организация Фарс върховен ислямски свещеник, съобщи Ройтерс.

"Открито споделям, че Англия би трябвало да се опасява от ответните ограничения на Иран поради противозаконното завладяване на иранския петролен танкер ", споделя Мохамад Али Мосави Джазайери, член на авторитетния Съвет на пазителите. Показали сме, че в никакъв случай не оставаме безучастни към издевателството. Както дадохме хладнокръвен отговор на американския дрон, по този начин ще отвърнем и на това нелегално задържане, акцентира духовникът.

В четвъртък английската Кралска морска пехота конфискува супер танкера "Грейс 1 ", опитал се да достави нефт за Сирия в нарушаване на глобите на Европейски Съюз. Вчера командването на елитния ирански Корпус на пазителите на ислямската гражданска война заплаши, че като възмездие ще плени английски транспортен съд.

Днес иранската радио и телевизионна компания ИРИБ назова "изфабрикувани " известията, че английски петролен танкер е бил покорен в Персийския залив. Преди това в Тwitter се появиха изявления, че супер танкерът "Пасифик вояджър ", плаващ под английски байрак, е бил спрян в Залива.

На 20 юни Иран смъкна американски безпилотен летателен уред, като съобщи, че той е навлязъл в иранското въздушно пространство. Вашингтон сподели, че дронът е свален над интернационалните води.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР