Великобритания ще забрани всички крила на ислямистката групировка Хизбула заради

...
Великобритания ще забрани всички крила на ислямистката групировка Хизбула заради
Коментари Харесай

Великобритания забрани Хизбула, смята ги за терористи

Великобритания ще забрани всички крила на ислямистката формация Хизбула поради дестабилизиращото ѝ въздействие в Близкия изток, защото я счита за терористична организация.
Властите в Лондон към този момент не разрешиха външното ѝ разузнаване, както и военното ѝ крило надлежно през 2001 и 2008 година, а в този момент се канят да разгласят отвън закона и политическите й структури.
" Хизбула продължава да се пробва да дестабилизира нежната обстановка в Близкия изток - и към този момент не можем да вършим разлика сред тяхното към този момент неразрешено военно крило и политическата партия. Поради това взех решението да забраня групата в нейната целокупност ", споделя в изказване английският министър на вътрешните работи Саджид Джавид.
Подкрепяната от Иран шиитска формация към този момент се смята за терористична организация от Съединени американски щати, която предходната седмица изрази угриженост за възходящата ѝ роля в държавното управление на Ливан. Депутатите от Хизбула дефинираха това като „ нарушаване на суверенитета “.
Британската възбрана, която ще влезе в действие в петък след утвърждението на Народното събрание, значи, че всеки, който е член на Хизбула или приканва за поддръжка, прави закононарушение и го заплашват до 10 години затвор, написа Reuters.
Израел е удовлетворен от решението на Англия
Обяснявайки решението си, английското държавно управление съобщи, че организацията продължава да натрупва оръжия в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а поддръжката ѝ за сирийския президент Башар ал-Асад е траяла „ спора и бруталните и насилствени репресии на сирийския народ”.
Кръвният зложелател на Хизбула - Израел благодари на Джавид и прикани Европейския съюз да последва образеца на Лондон.
" Всички, които в действителност желаят да се борят с терора, би трябвало да отхвърлят подправеното разграничаване сред " военни " и " политически " крила. Сега е времето за Европейски Съюз да последва този образец! ", съобщи израелският министър на сигурността Гилад Ердан в Twitter.
Хизбула управлява 3 от 30-те министерства в държавното управление на Ливан, най-големият брой, който в миналото е имала, а районното ѝ въздействие също се уголемява с бойци в разнообразни спорове в Близкия изток, в това число в прилежаща Сирия. Групировката не признава съществуването на обособени крила.
Във Англия Хизбула се трансформира в тематика на вътрешнополитически разногласия, а водачът на опозицията си навлече Джереми Корбин остри рецензии, тъй като си разреши да назова групата другарска.
" Какво виждаме от Лейбъристката му партия? Хамас и Хизбула са другари, Израел и Съединени американски щати – врагове ", съобщи предходната седмица в Народното събрание министър председателят Тереза Мей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР