Великобритания ще увеличи разходите си за отбрана с най-малко 52

...
Великобритания ще увеличи разходите си за отбрана с най-малко 52
Коментари Харесай

Великобритания дава още 52 млрд. лири за отбрана заради войната

Англия ще усили разноските си за защита с минимум 52 милиарда лири в отговор на съветската инвазия в Украйнa. Това съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс,цитиран от ДПА.

В първото си изявление, откакто Лиз Тръст встъпи в служба като министър председател на страната, Уолъс удостовери, че новият министър-председател се придържа към обещанието от акцията си за увеличение на разноските за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт.

По негови думи военният капацитет " в действителност ще нарасне " в резултат на нарастването на разноските, което идва след десетилетия на битка против орязването на средства и на съвместяване на икономиите с придобиване на модерно въоръжение.
 Англия усилва разноските си за защита
Англия усилва разноските си за защита

В момента Обединеното кралство харчи към 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

Уолъс означи, че обещаните средства се равняват на постигане на годишен защитителен бюджет от близо 100 милиарда английски лири до 2030 година Това е нарастване с 52 милиарда английски паунда по отношение на актуалните разноски, което министърът дефинира като " доста ".

Той похвали Тръс за увеличението на средствата за защита и насочи рецензии към някогашния министър на финансите Риши Сунак и финансовото министерство. Нещата бяха стигнали до степен министерството на Сунак даже да дефинира числеността на въоръжените сили, възропта Уолъс.

Моето министерство толкоз привикна през последните 30-40 години с битката против орязването на средства и със съчетаването на орязването им с придобиване на модерно въоръжение, че в този момент ще би трябвало да свикне с изцяло нова обстановка, при която ще усилваме военния си капацитет, вместо да го понижаваме, посочи още той.

Бен Уолъс резервира поста си на министър на защитата, откакто поддържа Лиз Тръс в конкуренцията за водач на Консервативната партия - позиция, която той зае, откакто Сунак не извърши настояванията му в сходство с Годишния отчет за положението на защитата и сигурността от 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР