Великобритания ще се опита да организира европейска мисия за защита

...
Великобритания ще се опита да организира европейска мисия за защита
Коментари Харесай

Лондон планира да създаде европейска мисия за морска защита в Персийския залив

Великобритания ще се опита да провежда европейска задача за отбрана на мореплаването, с цел да подсигурява свободното прекосяване на кораби през Ормузкия пролив.

Решението идва, откакто Иран задържа плаващ под английски байрак танкер, което Лондон окачестви като „ пиратство”, оповестява Българска телеграфна агенция.
След арестувания английски танкер в Персийския залив: Цените на петрола се покачиха Анализатори заговориха за заплаха от нова петролна рецесия
„ Според интернационалното право Иран не е имал правото да попречва прекосяването на кораба, а още по-малко да го превзема”, съобщи външният министър Джереми Хънт пред Народното събрание в Обединеното кралство.

Той добави, че държавното управление ще се опита да сътвори, дружно с Европейския съюз, задача за отбрана на мореплаването, с цел да помогне за свободното прекосяване на екипажа и товарите през този жизненоважен район.
След арестуваните танкери: Напрежението сред Англия и Иран пораства Британският външен министър Джереми Хънт изясни, че обстановката е неприемлива
Хънт съобщи, че ще разиска по какъв начин това ще добави направени от Съединени американски щати оферти в тази тенденция.

След задържането на „ Стена имперо” в петък Англия ще изиска от всички плаващи под неин байрак кораби да предизвестяват държавното управление за желанието си да минат през Ормузкия пролив, акцентира външният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР