Великобритания ще лансира международна платформа за ранно откриване и ефективен

...
Великобритания ще лансира международна платформа за ранно откриване и ефективен
Коментари Харесай

Великобритания лансира платформа за засичане на COVID-мутации

Великобритания ще стартира интернационална платформа за ранно разкриване и ефикасен надзор на вирусни разновидности, съобщи ДПА.

Разработката на софтуера за оценка на нови разновидности на COVID-19 е ръководена от държавната организация „ Обществено здраве Англия “ и по думите на здравния министър Мат Хенкок задачата е да бъде от помощ на страните с по-малко опит в генетичното тестване на позитивни проби на ковид.

„ Нашата платформа за оценка на нови разновидности ще ни помогне по-добре да разберем този вирус и по какъв начин се популяризира, както и ще ускори световния потенциал за схващане на ковид, тъй че всички ние да сме по-добре готови за всичко, което следва “, изясни Хенкок в свое изказване.

Британските специалисти ще имат опция да дават препоръки и поддръжка и ще одобряват проби, изпратени за разбор.

Все още не е ясно по кое време публично ще бъде пусната платформата и по какъв начин страните ще могат да се възползват от нея. Според Хенкок страните могат да се свържат непосредствено със Световната здравна организация или Англия.

Страната се надява по този метод да има опция да защищити и себе си от нови разновидности на ковид, с цел да успее да излезе от хватката му. За последното денонощие на Острова са регистрирани малко над 20 хиляди новозаразени.

В края на 2020 година във Англия бе открита разновидност на COVID-19, за която бе открито, че е с към 70% по-заразна. Други два разновидността на вируса бяха засечени в Бразилия и Южна Африка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР