Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива, това

...
Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива, това
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II представи пред парламента план за възстановяване на икономиката

" Англия ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива ", това разгласи по време на обичайна си тирада в английския парламент кралица Елизабет II, в която показа политиките и програмата на държавното управление за идната година.

Заради рестриктивните мерки по време на пандемията формалното събитие се организира без нормалната церемониалност. Това беше първото публично публично отговорности на кралицата след гибелта на брачна половинка ѝ принц Филип.

На днешната гала, съкратена поради пандемията, кралицата, която носеше ежедневен тоалет и шапка вместо нормалните церемониални кралски одежди и корона, открои законодателните оферти, които държавното управление се надява да одобри през идната година.

 Снимка: АP/БТА

В тронното си слово тя показа обвързвания с " изравняването на опциите " дневен ред на държавното управление, наблягайки целта, който министър председателят Борис Джонсън отдава на усилването на вложенията в инфраструктура, опазване на здравето и зелени технологии за основаване на повече работни места след пандемията от КОВИД-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Приоритет на моето държавно управление е да се реализира възобновяване на страната от пандемията, което да направи Обединеното кралство по-силно, крепко и проспериращо от преди. За постигането на това моето държавно управление работи за равнене на опциите във всички елементи на Обединеното кралство, подкрепяйки заетостта, бизнеса и икономическия напредък, и за превъзмогване на отражението на пандемията върху публичните услуги ", акцентира кралица Елизабет.

Кралицата открои няколко нови закона, които ще бъдат препоръчани от държавното управление на премиера Джонсън, в това число такива, свързани с определяне на юридически задължаващи цели в региона на околната среда, със оправянето с " враждебни действия " от страна на други страни, с предоставяне на повече пълномощия на районното държавно управление на Северна Ирландия и с имиграционната промяна, отбелязва ДПА.

Монархът удостовери, че ще бъде импортиран и противоречивият законопроект за предоставяне на повече пълномощия на полицията при справяне с митинги, както и законодателното предложение за нови гъвкави заеми за хората, навършили 16 години и над тази възраст, с цел да им се помогне да се преквалифицират, в случай че сменят работното си място и не желаят да учат в университет.

" Моето държавно управление ще продължи да обезпечава помощ, където резултатът от това е максимален за понижаване на бедността и облекчение на човешките премеждия. Правителството ми ще поддържа човешките права и демокрацията по света. То ще предприеме световни старания за обезпечаване на учебно обучение за 40 милиона девойки по целия свят ", сподели в умозаключение кралица Елизабет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР