Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива. Това

...
Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива. Това
Коментари Харесай

Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, обеща кралицата

Великобритания ще излезе от пандемията по-силна, по-здрава и по-устойчива. Това съобщи по време на обичайна си тирада в Народното събрание кралица Елизабет II. Тя показа политиките и програмата на английското държавно управление за идната година, а поради рестриктивните мерки за COVID-19 формалното събитие в Лондон се организира без нормалната пищност, съобщи bTV. Това бе първото публично публично отговорности на Кралицата след гибелта на брачна половинка ѝ принц Филип.

Здравеопазване и обществени грижи

„ Моята отговорност е да показва проект за възобновяване на националната стопанска система от пандемията, с цел да реализираме това, държавно управление ще показа повече благоприятни условия във всички елементи на Обединеното Кралство, подкрепяйки бизнеси и икономическия напредък “, по този начин стартира обичайна си тирада кралица Елизабет II. Тя съобщи, че държавното управление ще обезпечи в допълнение финансиране в поддръжка на Националната здравна работа (NHS), а министрите ѝ ще внесат законодателство, което да разреши на NHS да " вкарва нововъведения и да възприема технологиите ". Пациентите ще получават по-индивидуални и превантивни грижи по-близо до дома. “Правителството желае да работи в региона на психологичното здраве, затлъстяването и рака, ще бъдат импортирани оферти за промяна на обществените грижи”, добави монархът.

Подкрепа за инфраструктурата, образованието за възрастни и свободните пристанища

Втората част от речта ѝ бе обвързвана с проектите на държавното управление да влага в националната инфраструктура и да я усъвършенства. „ Ще бъде разширено покритието на мобилните 5G мрежи, както и законодателство в поддръжка на гаранцията за умения през целия живот, с цел да се даде опция на хората да имат достъп до висококачествено обучение “, добави кралица Елизабет II. Тя добави, че ще има законопроект за надзор на дотациите в поддръжка на бизнеса, ново законодателство за опростяване на публичните поръчки в обществения бранш, както и осем нови свободни пристанища, с цел да се основат центрове за търговия и да се подкрепи възобновяване на общностите.

" Устойчив път " за обществените финанси

„ Правителството ще подсигурява, че обществените финанси ще се върнат към резистентен път, откакто икономическото възобновяване е несъмнено ", добави тя. Кралица Елизабет II обърна особено внимание на изгубеното време в образованието по време на пандемия. Правителството също по този начин ще помогне на повече хора да имат лично жилище, като в същото време " ще усъвършенства правата на тези, които наемат ", съобщи тя.

Регулатор за сигурност на постройките

Кралицата изясни, че министрите ще основат нов Регулатор за сигурност на постройките, с цел да подсигуряват, че " нещастията от предишното в никакъв случай няма да се повторят ", което е отпратка към пожара в Гренфел през 2017 година „ Правителството ще предприеме ограничения за справяне с расовите и етническите разлики ", безапелационна е тя. Министрите ще внесат и законодателство за понижаване на бюрокрацията в доброволческия бранш, освобождавайки спомагателни средства за „ положителни дела ".

Околната среда и хуманното отношение към животните

Правителството ще влага в нови екологични браншове, с цел да сътвори повече работни места. Кралицата удостовери уговорката на Обединеното кралство за реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година и насочва взор към срещата на върха в Глазгоу по-късно тази година, както и законодателство за хуманно отношение към животните.

Законопроект за онлайн сигурност

Монархът добави, че държавното управление ще играе водеща роля в региона на сигурността в интернет за всички, изключително за децата, като в същото време ще се възползва от преимуществата на свободното и несъмнено интернет пространство. Това е продължение на по-ранните мнения в речта по отношение на въвеждането на спомагателен гигабайтов широколентов достъп до семействата в цялата страна.

" Помощ там, където има най-голяма потребност "

Правителството ще управлява международните старания за възобновяване от пандемията, когато ще бъде хазаин на срещата на върха на Г-7. " Ще даде помощ там, където има най-голяма потребност за понижаване на бедността и облекчение на човешкото страдалчество, ще помогнем на 40 млн. девойки по света да получат обучение “, изясни тя. Кралицата приключи речта си с думите: " Моля се благословията на Всемогъщия Бог да почива върху вашите препоръки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР