Великобритания ще издаде до 10 500 временни работни визи поради

...
Великобритания ще издаде до 10 500 временни работни визи поради
Коментари Харесай

Великобритания ще издаде до 10 500 временни работни визи

Великобритания ще издаде до 10 500 краткотрайни работни визи заради дефицита на работна ръка, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Тримесечните визи ще важат от октомври до декември и би трябвало да облекчат обстановката в превоза, както и в други основни браншове на английската стопанска система, като птицевъдството.

Неочакваното вчерашно решение на държавното управление на Борис Джонсън опонира на линията, следвана след Брекзита, една от основните аргументи за която беше опцията за управление на имиграцията. Кабинетът не стопира да упорства, че страната към този момент не зависи от задгранична работна ръка.

Правителството се опитваше да избегне тази стъпка в продължение на месеци, макар предизвестията и дефицита на водачи, оценен на към 100 000 места, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен издаването на работни визи ще бъдат подхванати и други ограничения, с цел да се подсигуряват доставките преди Коледните празници, съобщи министърът на превоза Грант Шапс. Той насочи и апел към работодателите да продължат да усъвършенстват изискванията на работа и заплатите, с цел да задържат чиновници.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР