Великобритания се закани да наложи санкции на Русия заради признаването

...
Великобритания се закани да наложи санкции на Русия заради признаването
Коментари Харесай

И Великобритания готви санкции срещу Русия

Англия се закани да наложи наказания на Русия поради признаването на самообявилите се републики в Донбас, заяви " Ройтерс ".

Премиерът Борис Джонсън дефинира решението на президента Владимир Путин като нарушаване на интернационалното право и доста тъмен знак за района.

Така, Англия се причисли към Съединени американски щати и европейските водачи в бързото наказание на признаването на районите от Путин и обещанието за корав отговор.

" Утре ще обявим нови наказания против Русия в отговор на тяхното нарушение на интернационалното право и офанзива против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", написа външният министър Лиз Тръс в " Туитър ".
 Байдън възнамерява наказания против Донбас
Байдън възнамерява наказания против Донбас

След решението на Путин да признае двете самообявили се републики

Путин подписа декрет за признание на независимостта на районите Луганск и Донецк, до момента в който Джонсън говореше на конференция, повишавайки уговорката в рецесия, от която Западът се притеснява , че може да отприщи огромна война. Прочетете още

" Това е жестоко нарушаване на суверенитета и целостта на Украйна ", разяснява Джонсън. Това е отменяне на Минските съглашения и мисля, че е доста неприятна прокоба и доста мрачен знак.

Джонсън сподели, че ще беседва с украинския президент Владимир Зеленски в понеделник и ще предложи поддръжката на Англия.

След като Путин подписа указа, Тръс сподели в изказване, че този ход нарушава Хартата на Организация на обединените нации и алармира за завършек на Минския развой - набор от съглашения, предопределени да сложат завършек на сепаратистка война от рускоговорящите в Източна Украйна.

" Няма да позволим нарушаването на интернационалните ѝ задължения от страна на Русия да остане ненаказано ", сподели тя.
 Путин призна Донбаските републики Обновена
Путин призна Донбаските републики

В послание към нацията, излъчено директно в ефир

Англия е подготвила наказания против Русия и глобите от вторник може да не са цялостният обсег на отговора , като спомагателни наказания са аварийни, в случай че след това Путин реши да нахлуе.

На въпрос дали е време да се наложат наказания на Русия, Джонсън сподели, че ще би трябвало да изчака и да види какво се случи в Източна Украйна.

" Това, което споделих преди за пакета от наказания, е, че те ще бъдат задействани с първата шапка на съветско навлизане или съветско навлизане. Но това, което се случи, явно е извънредно неприятна вест ", сподели той. Става ясно, че ще би трябвало да стартираме да прилагаме допустимо максимален напън, тъй като е мъчно да се види по какъв начин тази обстановка ще се усъвършенства ".
 И НАТО осъди признаването на Донбас
И НАТО осъди признаването на Донбас

Това в допълнение подкопава суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, подкопава напъните за разрешаване на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР