Великобритания съобщи, че е договорила споразумения да закупи още 114

...
Великобритания съобщи, че е договорила споразумения да закупи още 114
Коментари Харесай

Великобритания ще купи още 114 млн. дози от ваксините на Pfizer и Moderna

Великобритания заяви, че е договорила съглашения да закупи още 114 милиона дози от имунизациите против Covid-19 на Pfizer/BioNTech и Moderna. Сключването на договорите е ускорено с оглед на появяването на новия вид Омикрон, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сделката планува през идната година и през 2023 година Англия да получи още 60 млн. дози от препарата на Moderna и 54 млн. от този на Pfizer. В договорите е заложен и достъп до модифицирани ваксини, ако такива се окажат нужни за битката с варианта Омикрон или който и да е различен вид на вируса, уточни английското здравно министерство.

Междувременно италианската организация по медикаментите АИФА даде зелена светлина за имунизирането с препарата на Pfizer/BioNTech на децата на възраст от 5 до 11 години, съобщи ДПА.

На децата в тази възрастова група ще бъде поставяна една трета от дозата, поставяна на подрастващите и възрастните. Съгласно рекомендацията на АИФА ще им бъдат сложени две дози. Времето сред първата и втората ще бъде три седмици.

Германия форсира темповете на имунизацията, само че може да не реализира задачата, която си е сложила. Във вторник по данни на Института " Роберт Кох " са сложени рекордните над 800 000 ваксинни дози. Въпреки това обаче даже и с този ритъм немските управляващи няма да могат да изпълнят задачата, която са си определили до Коледа да слагат най-малко 30 милиона дози (което включва първи, втори и бустерни).

Засега изцяло ваксинираните в Германия против ковид са минимум 57 милиона, което прави 68,6 % от популацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР