Великобритания съобщи, че е договорила споразумения да закупи още 114

...
Великобритания съобщи, че е договорила споразумения да закупи още 114
Коментари Харесай

Великобритания договори споразумения за още 114 милиона дози от Пфайзер и Модерна

Великобритания заяви, че е договорила съглашения да закупи още 114 милиона дози от имунизациите против КОВИД-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ". Лондон посочи, че е ускорил сключването на договорите предвид на появяването на новия вид Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28783
Сделката планува през идната година и през 2023 година Англия да получи още 60 млн. дози от препарата на " Модерна " и 54 млн. от този на " Пфайзер ". В договорите е заложен и достъп до модифицирани ваксини, ако такива се окажат нужни за битката с варианта Омикрон или който и да е различен вид на вируса, уточни английското здравно министерство.

Италианската организация по медикаментите АИФА даде зелена светлина за имунизирането с препарата на " Пфайзер " / " Бионтех " на децата на възраст от 5 до 11 години, съобщи ДПА.

На децата в тази възрастова група ще бъде поставяна една трета от дозата, поставяна на подрастващите и възрастните. Съгласно рекомендацията на АИФА ще им бъдат сложени две дози. Времето сред слагането на първата и втората ще бъде три седмици.

Германия форсира темповете на имунизацията, само че може да не реализира задачата, която си е сложила. Във вторник по данни на Института " Роберт Кох " са сложени рекордните над 800 000 ваксинни дози.

Въпреки това обаче даже и с този ритъм немските управляващи няма да могат да изпълнят задачата, която са си определили до Коледа да слагат най-малко 30 милиона дози (което включва първи, втори и бустерни).
Засега изцяло ваксинираните в Германия против КОВИД-19 са минимум 57 милиона, което прави 68,6 % от популацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28783  2105 новозаразени с ковид - 7,5% от тестваните 2105 новозаразени с ковид - 7,5% от тестваните  Откриха антитяло, което ни прави недосегаеми за всички Коронавирус варианти Откриха антитяло, което ни прави недосегаеми за всички Коронавирус варианти  Министерство на външните работи: Ирландия вкарва условие за негативен Коронавирус тест за всички идващи жители Министерство на външните работи: Ирландия вкарва условие за негативен Коронавирус тест за всички идващи граждани
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР