Великобритания полага все по-големи усилия за намаляване на зависимостта си

...
Великобритания полага все по-големи усилия за намаляване на зависимостта си
Коментари Харесай

Великобритания изкара 55 часа без енергия от въглища

Великобритания поставя все по-големи старания за понижаване на зависимостта си от въглищата за сила и отопление. Те към този момент дават все по-добри резултати, като тази седмица страната е изкарала 55 часа без да употребява никакви въглища, оповестява организация Bloomberg.

Електромобилите се трансформират в опасност за немските градове

Метанът в атмосферата се усилва необяснимо

Предишният връх на страната беше през октомври предходната година. Тогава страната не е употребила въглища в продължение на 40 часа.

Революция: "Топлофикация " - Перник ще черпи сила от Слънцето

Как Китай печели войната с мръсния въздух

Англия влага интензивно в различната сила, изключително през последните няколко години. В момента тя е шеста в света в показателя на Световната банка за страните, които имат най-хубаво показване в навлизането на силата от възобновими източници. Пред Англия са Дания, Канада, Съединени американски щати, Холандия и Германия.

Учените уплашени от метана и радиацията, CO2 връх

Англия пренасочва от ден на ден сила от въглищата към вятъра и Слънцето. През 2017 година в 75% от времето вятърните електроцентрали на страната са генерирали повече електричество в сравнение с въглищата. Това е понижило с 3% парниковите газове на страната по отношение на 2016 година Основната цел на държавното управление е напълно да спре потреблението на въглища до 2025 година

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР