Великобритания отмени доставките на оръжия за Турция, следвайки Италия, Франция

...
Великобритания отмени доставките на оръжия за Турция, следвайки Италия, Франция
Коментари Харесай

The Independent: Великобритания също удари по Турция

Англия анулира доставките на оръжия за Турция, следвайки Италия, Франция и Германия, написа The Independent.

Според изданието английското държавно управление осъди интервенцията на Анкара против сирийските кюрди и прикани Турция да приключи военната намеса.

Правителството на Обединеното кралство анулира доставката на оръжие за Турция, написа The Independent. Според изданието това решение е взето, откакто доста членове на международната общественост се изрекоха против нахлуването на турската войска в Сирия.

Британският външен министър Доминик Рааб прикани Турция да "действа оптимално сдържано и да постави завършек на тази едностранна военна интервенция ". Според The Independent Германия, Италия, Франция и няколко други страни преди този момент са спрели износа на оръжията си за Турция.

Изданието напомня, че предходната седмица турският президент Реджеп Ердоган стартира интервенция, чиято цел е да сътвори буферна зона от кюрдските сирийски демократични сили (СДС). Въпреки осъждането на интернационалната общественост, Анкара не отстъпи.

Миналия вторник събитията получиха ново развиване: сирийските и съветските държавни сили окупираха стратегически значимия град Манбиж, оставен от американските войски.

Според The Independent прехвърлянето на контрола над града се е трансформирало в знак на отдръпването на Вашингтон от спора в Сирия.

Според един от локалните публицисти решението на Обединеното кралство да спре износа на оръжие е взето прекомерно късно:

„ Настроението измежду хората е такова, че никой не се интересува от ограничения, които биха могли да повлияят на развиването на обстановката в бъдеще, като да вземем за пример премахването на продажбите на нови оръжия. Щетите към този момент са нанесени. "

Изданието напомня, че Съединени американски щати от своя страна постановиха наказания против висши турски политици и също стопираха договарянията за комерсиална договорка.

Експертите на Организация на обединените нации предизвестиха, че турската интервенция е станала причина за филантропична рецесия в Северна Сирия: 160 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си заради военните дейности.

Освен това минимум 60 цивилни (включително 20 деца) са починали по време на интервенцията.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази угриженост по отношение на спора сред Турция и кюрдите, като акцентира, че е належащо да се резервира напредъкът, реализиран в битката против общия зложелател - ислямския тероризъм.

Британският министър председател Борис Джонсън поддържа ръководителя на НАТО: той означи смисъла на Турция за НАТО и акцентира ролята на Анкара в бежанския въпрос, само че прикани Турция да приключи интервенцията си против кюрдите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР