Великобритания одобри първото лекарство за профилактика срещу COVID-19, съобщиха от

...
Великобритания одобри първото лекарство за профилактика срещу COVID-19, съобщиха от
Коментари Харесай

Великобритания одобри за употреба COVID лекарството на AstraZeneca


Англия утвърди първото лекарство за профилактика против COVID-19, оповестиха от компанията AstraZeneca.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31035
Evusheld - композиция от две моноклонални антитела (тиксагевимаб и цилгавимаб), на AstraZeneca, е първата сходна, лицензирана в Обединеното кралство. Регулаторната организация по медикаментите и здравните артикули е одобрила медикамента.

Лекарството е предопределено за възрастни, които сега на приема му не са инфектирани с вируса и е малко евентуално да получат надеждна отбрана от ваксина против COVID-19 - в това число тези, за които имунизацията не е целесъобразна.

Evushold запълва незабавна празнота в битката на Англия против COVID-19, осигурявайки отбрана на хората, за които имунизацията може да не е ефикасна и които постоянно са измежду най-клинично уязвимите в обществото, съобщи шефът на AstraZeneca UK Том Кийт Роуч и изрази вяра лекарството да стане налично за пациентите в Обединеното кралство допустимо най-скоро.

От компанията разясняват, че комбинацията от тиксагевимаб и цилгавимаб, известна до момента като AZD7442, е композиция от две моноклонални антитела, прилагани като обособени поредни интрамускулни инжекции.

Около 500 000 души в Обединеното кралство са имунокомпрометирани и могат да се възползват от това лекарство за предекспозиционна профилактика на COVID-19. Близо 40% от хората с имунокомпрометирани или имуносупресирани положения имат невисок или неоткриваем имунен отговор след имунизация, като към 11% не съумяват да изградят антитела. Това включва хора с рак на кръвта, тези, които одобряват имуносупресивни медикаменти след трансплантация на органи или положения, в това число множествена склероза и ревматоиден артрит.

Проведеното изследване демонстрира статистически значимо понижаване на риска от развиване на знаменателен COVID-19 при пациенти, приели AZD7442 спрямо тези, приели плацебо. Установено е, че отбраната от вируса продължава най-малко шест месеца. Антитялото се понася от организма, като е належащо в допълнение следене, с цел да се откри цялостната дълготрайност на отбраната, показват от AstraZeneca.

В проучването са се присъединили 5 172 участници (3 441 души са приели AZD7442, а 1 731 - физиологичен разтвор плацебо) и са проследявани приблизително 83 дни след приложението. Комбинацията от антитела е посочила 77% понижение на относителния риск в честотата на знаменателен COVID-19 и 0,8% понижаване на абсолютния риск спрямо плацебо.

По време на лекуването не са следени хоспитализация или смъртни случаи. При участниците, приели плацебо, са регистрирани пет случая на тежък COVID-19 и два смъртни случая, свързани с COVID-19. Нежелани реакции са докладвани при 35% (1,221/3,461) от участниците, получили AZD7442 и 34% (593/1,736), получаващи плацебо, като по-голямата част от тях са леки до умерени по темперамент. Най-често съобщаваната нежелана реакция е реакция на мястото на инжектиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР