Великобритания обяви, че ще удължи споразумението за нулеви митнически ставки

...
Великобритания обяви, че ще удължи споразумението за нулеви митнически ставки
Коментари Харесай

Великобритания удължава нулевите мита за украински стоки до март 2024 г.

Великобритания разгласи, че ще удължи съглашението за нулеви митнически ставки за артикули от Украйна до март 2024 година като част от ограниченията за поддръжка на украинската стопанска система след съветската инвазия, оповестява представена от Българска телеграфна агенция.

Обединеното кралство понижи до нула митата за всички артикули от Украйна през май предходната година, а през ноември се съгласи по принцип за сключването на цифрово комерсиално съглашение с Киев. Това съглашение сред Англия и Украйна ще бъде подписано през днешния ден на среща на украински министри и английски предприемачи в Лондон.

Британският министър на бизнеса и търговията Кеми Бейднок дефинира цифровото комерсиално съглашение като историческо и съобщи, че то отваря пътя за нова епоха на съвременна търговия сред двете страни. Споразумението ще даде на Украйна обезпечен достъп до финансови услуги във Англия по време на напъните за възобновяване. По-конкретно то ще улесни трансграничните потоци от данни и ще направи електронните преводи по-ефективни.

Англия ще бъде хазаин на конференция за възобновяване на Украйна през юни. Обединеното кралство споделя, че военната, филантропичната и икономическата му поддръжка за Украйна, оповестена от началото на нашествието, възлиза на повече от 4 милиарда паунда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР