Великобритания обяви, че ще свика спешно заседание на здравните министри

...
Великобритания обяви, че ще свика спешно заседание на здравните министри
Коментари Харесай

Великобритания свиква извънредно заседание на здравните министри на Г-7

Великобритания разгласи, че ще свика незабавно съвещание на здравните министри на Г-7 на следващия ден, с цел да бъде разисквано развиването на обстановката към новия вид на ковид - Омикрон, съобщи Ройтерс.

Британското държавно управление разгласи през вчерашния ден нови ограничения в опит да забави разпространяването на разновидността. Затегнати са разпоредбите за идващи в страната, а носенето на маски става наложително в комерсиалните обекти и публичния превоз в Англия.

Някои възпитаници също ще би трябвало да носят маски в общите елементи на учебните заведения.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за защитни ограничения и бързи дейности, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Приемаме разновидността Омикрон доста съществено и знаем, че се надпреварваме с времето ", сподели Фон дер Лайен при посещаване в Латвия.

Тя добави, че към момента не всичко е известно, като учени и производители ще имат потребност от две до три седмици, с цел да получат цялостна визия за силата на разновидността.

Общото предписание е: " Надявайте се на най-хубавото, подгответе се за най-лошото ", акцентира председателката на Европейска комисия.

По думите й Европейски Съюз е " на несъмнено ", когато става дума за имунизациите.

Договорът в " Пфайзер/Бионтех " за закупуване на 1,8 милиарда ваксини включва уговорка, позволяваща производителите да приспособяват имунизацията към нови разновидности в границите на 100 дни, сподели Фон Дер Лайен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР