Великобритания обмисля различни варианти на действие, включително и санкции, спрямо

...
Великобритания обмисля различни варианти на действие, включително и санкции, спрямо
Коментари Харесай

Великобритания обмисля варианти за действие спрямо Иран след задържането на петролния танкер

Великобритания обмисля разнообразни разновидности на деяние, в това число и наказания, по отношение на Иран в отговор на разногласието към арестувани от двете страни петролни танкери, съобщи ДПА.

"Ще проучим разнообразни благоприятни условия ", съобщи пред телевизия Скай нюз почитан чиновник в английското министерство на защитата.

На фона на напрежението сред Съединени американски щати и Иран английският външен министър Джереми Хънт по-рано отхвърли опцията за военни дейности против Техеран, само че съобщи, че Англия ще предприеме съществени дейности против Иран, с цел да изрази солидарността си с Вашингтон.

Замразяването на ирански активи се преглежда като алтернатива, оповестиха медии, само че английските управляващи не потвърдиха тази информация, а външното министерство отхвърли коментар.

Иран задържа в петък в Ормузкия пролив петролния танкер под английски байрак "Стена Имперо ", който бе откаран на иранското пристанище Бандар Абас, където той и екипажът му от 23 души ще бъдат арестувани, до момента в който върви следствие по отношение на позволени от танкера хипотетични нарушавания на морското право.

Според иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война "Стена Имперо " се бил сблъскал с ирански рибарски транспортен съд, след което траял придвижването, като е изключил тракера си и не е дал отговор на подадени от кораба сигнали за злополучие. Революционните гвардейци настояват също, че танкерът е превозвал рискови от екологична позиция материали.

Конфронтацията сред Англия и Иран стартира по-рано този месец, когато иранският петролен танкер "Грейс 1 " бе арестуван от управляващите на Гибралтар по съмнения, че транспортира стока в нарушаване на глобите на Европейския съюз против Сирия. По-късно Лондон упрекна Иран, че е попречил на придвижването на английски транспортен съд в Персийския залив.

Оманското външно министерство разгласи, че Оман е в контакт с всички заинтересувани страни, с цел да бъде обезпечено спокойното прекосяване през стратегически значимия Ормузки пролив.

"Султанатът Оман чака Иран да освободи английския транспортен съд и приканва Ислямска република Иран и Англия да решат разликите си по пътя на дипломацията ", съобщи министерството в Туитър.

За разлика от другите страни от Залива, Оман има топли връзки с Иран, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР