Великобритания надплати за вноса на белгийска електроенергия с пет хиляди

...
Великобритания надплати за вноса на белгийска електроенергия с пет хиляди
Коментари Харесай

The Spectator: Великобритания е надплатила 5000% за електроенергия поради липса на руски газ

Англия надплати за вноса на белгийска електрическа енергия с пет хиляди % поради рекордните горещини и намаляването на доставките на съветски газ за Европа, оповестява РИА Новости като се базира на The Spectator.

Както се отбелязва в публикацията, дефицитът на газ е засегнал доста немската стопанска система, тъй че през зимата европейските страни ще би трябвало да понижат потреблението на тази суровина с 15%, с цел да " спасят немската промишленост ", се споделя в обявата.

Brexit оказа помощ на Лондон да избегне тежката горивно-енергийна рецесия, в която се оказа Берлин, само че хората в Обединеното кралство към момента заплащат несъразмерни цени за горива, настояват наблюдаващите на вестника.

" Дори Обединеното кралство не е ваксинирано от шоковете, които удариха съседите му. Тази седмица Обединеното кралство трябваше да бръкне в газовите си складове заради настъпилото безветрие. И в пика на юлската горещина трябваше да надплатим до 5000% за вноса на белгийската електрическа енергия, с цел да се избегнат спиранията на тока в Лондон “, — оплакаха се публицисти.

От 16 юни Газпром понижи потока през Северен поток до 40% от потенциала си заради проблеми с поддръжката на газовите турбини в станция „ Портовая “. До 21 юли газопроводът беше спрян за годишните планово-профилактични работи. След възобновяването на доставките Газпром разгласи на 25 юли, че друга от турбините на Siemens е спряна и би трябвало да бъде ремонтирана.

В резултат на това преносът на гориво през Северен поток – 1 към западните страни падна до 20 % от номиналния потенциал. Сега компанията изпомпва не повече от 33 милиона кубически метра дневно.

Русия неведнъж е подчертавала, че не употребява нефта и газа като оръжие. Както означи президентът Владимир Путин, " Газпром " извършва и има намерение да извършва всички свои отговорности и е подготвен да достави толкоз гориво, колкото е належащо. Намаляването на преноса през " Северен поток " се дължи само на глобите, които провокираха проблеми с ремонта на помпените турбини, припомниха в Москва.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР