Великобритания може да изчерпи съществуващите си запаси от оръжия, като

...
Великобритания може да изчерпи съществуващите си запаси от оръжия, като
Коментари Харесай

Джон Хийли: Доставките на оръжия за Украйна рискуват да изчерпят британските запаси

Великобритания може да изчерпи съществуващите си ресурси от оръжия, като достави оръжие на Украйна. Това сподели министърът на защитата в сянка в държавното управление на опозиционната Лейбъристка партия на Англия Джон Хийли в изявление за, оповестено във вторник.

Според него Англия незабавно би трябвало да попълни запасите, от които се правят доставки за Украйна, в противоположен случай английската войска рискува да остане без нужното оръжие.

" Украйна изчерпва нашите военни доставки и държавното управление е прекомерно постепенно да ги попълни ", сподели Хийли.

„ Не можем да продължим да поддържаме Украйна и не можем да попълним запасите за английските сили, когато на Министерството на защитата са нужни 287 дни, с цел да се събере, с цел да подпише контракт за нови ракети N-law, когато първите от тези нови ракети N-law няма да бъдат създадени до идната година през 2024 година “, съобщи още Хийли.

„ Трябва да задействаме елементи от отбранителната индустрия и да преминем оттатък мирновременната инерция и разсипничество, характеризиращи публичните поръчки прекомерно дълго. “

Хийли уточни проектите на Бен Уолъс за понижаване на броя на танковете Challenger до 148 от 227: „ Ние преди малко подарихме 14 от тях на Украйна, тъй че повдигна съществени въпроси по отношение на това какъв брой добре ще бъде оборудвана английската войска. “

През февруари 2022 година 11 депутати от Лейбъристката партия, в това число Даян Абът и Джон Макдонъл, получиха разпореждане от сър Кийр Стармър да отдръпват подписите си от писмо „ Спрете войната “, което подлага на критика НАТО и упреква държавното управление на Обединеното кралство в „ разпалване на напрежение и проявление на неуважение към опасенията на Русия “.

Политикът счита, че Обединеното кралство се нуждае от рестартиране на държавната отбранителна стратегия, което ще форсира развиването на отбранителната промишленост и превъоръжаването на английските войски.

По-рано каналът Sky News, базирайки се на източници, осведоми, че английската войска не разполага с задоволително муниции и екипирани единици при положение на въоръжен спор с присъединяване на силите на НАТО. Беше обявено, че с цел да се заменят оръжията, изпратени в Украйна, бюджетът за защита на кралството би трябвало да бъде повишен с £3 милиарда ($3,6 милиарда) годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР