Великобритания изпрати служители в областта на общественото здравеопазване, подкрепени от

...
Великобритания изпрати служители в областта на общественото здравеопазване, подкрепени от
Коментари Харесай

Британия праща здравни служители и армия да тестват за коронавирус от врата до врата

Англия изпрати чиновници в региона на публичното опазване на здравето, подкрепени от армията , за разпространяване на проби за ковид от врата до врата в градовете в Северна Англия в събота, в опит да сдържа бързо разпространяващ се вид, който заплашва проектите за унищожаване на всички ограничавания за заключване през идващия месец, оповестява АП.

Случаите на вариант, разпознати за първи път в Индия , са се удвоили за една седмица , променяйки внезапната национална наклонност на понижаване на инфекциите, извоювана с месеци на ограничавания и бърза акция за имунизация. Правителствените научни съветници споделят, че разновидността евентуално е по-преносим от преобладаващия вариант на Обединеното кралство, макар че не е ясно с какъв брой.

" Ако вирусът е доста по-преносим, евентуално ще се надигнем пред сложен избор ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Той сподели, че идващият стадий от ограниченията за облекчение ще се организира, както е планувано в понеделник, само че предизвести, че разновидността може да забави проектите за унищожаване на всички ограничавания , в това число разпоредбите за обществено разграничаване и носене на маски, на 21 юни.
 СЗО дефинира индийския вид на ковид за световна опасност
СЗО дефинира индийския вид на ковид за световна опасност

Щамът към този момент се е популяризирал допълнително от 30 страни

Джонсън сподели, че бойци ще оказват помощ за провеждането на проби в Болтън и Блекбърн в северозападна Англия, където също се основават места за имунизация, с цел да се форсира процесът.

Правителственият теоретичен съвещателен комитет споделя, че към този момент няма доказателства, че разновидността предизвиква по-тежко заболяване или че съществуващите ваксини няма да работят против него. Повече от две трети от пълнолетните британци са получили първата доза коронавирусна ваксина и 37% са и с двете дози.

Правителството редуцира времето сред дозите за хора над 50 години от 12 на осем седмици в опит да им обезпечи по-голяма отбрана.

Правителствената научна група за изключителни обстановки споделя, че разпознатият от Индия вид , публично прочут като B.1.617.2, може да бъде до 50% по-заразен от този, регистриран за първи път в Югоизточна Англия предходната година, който в този момент е преобладаващият вариант на Англия.

Марк Уолпорт, член на консултативната група разяснява, че новият вид е " засилил " конкуренцията сред вируса и имунизациите . Бръсначът, на който стои конкуренцията преди малко стана още по-остър, изясни той.
 Джонсън е обезпокоен от повишаване на индийския ковид вид в Британия
Джонсън е обезпокоен от повишаване на индийския ковид вид в Британия

Точно преди следващато огромно облекчение на рестриктивните мерки

Англия е записала съвсем 128 000 смъртни случая от ковид , само че новите инфекции спаднаха приблизително до към 2000 дневно, спрямо близо 70 000 дневно през зимния пик, а смъртните случаи спаднаха до единични дневно.

Ограниченията , които с месеци лимитират пътуванията, търговията и всекидневието, последователно се отстраняват . От понеделник заведенията за хранене и кръчмите в Англия могат да се отварят на закрито, музеите, театрите, кината и хотелите могат да се отворят още веднъж, а хората още веднъж могат да прегърнат другари и членове на фамилията, с които не живеят.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия вървят по сходни, само че малко по-различни пътища. Шотландското държавно управление държи град Глазгоу и северната област Морей под ограничавания заради възходящия брой случаи там.

Критиците обявиха, че държавното управление е трябвало да работи по-рано, с цел да забрани пътуванията от и до Индия , която е обхваната от опустошително огнище на ковид.

Депутатът от Лейбъристката партия Ивет Купър съобщи, че държавното управление не е забранило на посетителите да идват от Индия до 23 април, решение, което води " доста стотици нови случаи ". " Това беше предсказуемо, само че не беше неизбежно ".
 Индийският вариант набира мощност във Англия
Индийският вариант набира мощност във Англия

Властите наблюдават за ситуацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР