Великобритания изпадна в рецесия. През второто тримесечие на 2020 година

...
Великобритания изпадна в рецесия. През второто тримесечие на 2020 година
Коментари Харесай

Великобритания е в рецесия с над 20% спад на икономиката през второто тримесечие

Великобритания изпадна в криза. През второто тримесечие на 2020 година стопанската система на страната се е свила с рекордните 20,4%, откакто блокирането, породено от пандемията на новия ковид, тласна страната в невиждан спад. Това демонстрират данни на Националната статистическа работа на страната (ONS), написа The Guardian.

Това слага Англия в криза за първи път след финансовата рецесия, откакто страната записва спад от 2,2% на Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие на годината.

ONS: " Очаква се спад на брутния вътрешен артикул на Англия с рекордните 20,4% през второто тримесечие (април-юни) на 2020 година, отбелязвайки второто следващо тримесечно понижение, откакто Брутният вътрешен продукт спадна с 2,2% през първото тримесечие (януари-март) на годината... През второто тримесечие са регистрирани рекордни тримесечни спадове в областта на услугите, производството и строителството. "

Според данните понижението в областта на услугите е с 19,9%, при строителството - с 35%, а продукцията е спаднала с 16,9%.

Това е най-голямото тримесечно стесняване в стопанската система на Англия, откогато стартира воденето на тримесечна статистика на Острова през 1955 година.

Лошата статистика идва макар позитивната наклонност, която се следи в страната през месец юни. ONS оповестява, че месечният БВП (БВП) се е нараснал с 8,7% през юни, след растеж от 2,4% през май. Но това обаче надалеч не е задоволително за възобновяване на изгубената продукция по-рано през годината, допълват от службата.
 Съкращенията във Англия ще продължат. Заетостта спада с невъобразим скоро ритъм Обновена
Съкращенията във Англия ще продължат. Заетостта спада с невъобразим скоро ритъм

50% растеж на работодателите, които чакат да освободят личен състав

Иначе жителите във Англия са все по-притеснени от загуба на работата си, откакто стопанската система на страната се бори да се оправи с въздействието на пандемията на новия ковид, написа Reuters.

Според ново изследване на водача за разбор на публичното мнение Kantar 42% от британците сочат, че намират работните си позиции за по-застрашени по отношение на година по-рано. Увеличението по отношение на месец юли е от 5 процентни пункта.

Всеки четвърти британец е на мнение, че през останалата част от 2020 година работата му въобще няма да бъде сигурна или ще бъде по-малко сигурна по отношение на предходни интервали.

Заетостта във Англия понижа най-вече от интервала април-юни 2009 година, демонстрират формалните данни, оповестени във вторник.
 Икономиката на Англия стартира да се възвръща след рекордния спад
Икономиката на Англия стартира да се възвръща след рекордния спад

През май Брутният вътрешен продукт се е повишил с 1,8% при прогноза от 5,5% растеж

Миналата седмица Bank of England предвижда, че процентът на безработните ще доближи 7,5% в края на 2020-а, което съвсем удвоява последните прогнози.

Проучването на Kantar сподели внезапен спад в каузи на интервюираните, които считат, че държавното управление отстранява рестриктивните мерки на коронавирусите прекомерно бързо и нарастване на тези, които считат, че темпът е верен или прекомерно муден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР