Великобритания и Светът се прощава с херцога на Единбург принц

...
Великобритания и Светът се прощава с херцога на Единбург принц
Коментари Харесай

С кралски почести: Изпратиха херцога на Единбург принц Филип в последния му път

Великобритания и Светът се прости с херцога на Единбург принц Филип. Той беше заровен в параклиса "Сейнт Джордж ", в замъка "Уиндзор ". В процесията се включиха четирите деца на Елизабет, както и внуците му Уилям и Хари.

30 души изпратиха принц Филип в последния му път, с цел да бъдат спазени рестриктивните мерки против ковид в Обединеното кралство.

Херцогът на Единбург умря на 9 април на 99 години. Траурната гала се организира при строги противоепидемични ограничения и в стеснен фамилен кръг.

Тя стартира в Четириъгълника на замъка Уиндзор. След идването на гостите траурната върволица с ковчега на принц Филип потегли към параклиса "Сейнт Джордж ".

В 17.00 ч. херцогът на Единбург беше почетен с едноминутно безмълвие. След като ковчегът, обгърнат с персоналния байрак на херцога, венец върху него, сабята му и шапката му от военноморския флот, беше докаран в параклиса, стартира траурната работа.



Това заравяне е извънредно, съобщи журналистката от БиБиСи Красимира Хендри. Принц Филип беше прочут с дълбоката си прямост и соленото си възприятие за комизъм, с желанието си всичко да се случва без безусловно никаква пищност. В това число, още приживе бе оповестил, че не желае никакви изключения, когато е изпратен в последния му път.

Днес церемонията протича освен по отношение на неговите условия, само че и съгласно условията за обществено разграничаване във Англия. Мястото за отдаване на респект към паметта на принца е настрана от централния входа към Уиндзор, с цел да се избегне скупчването на доста хора.

Решението кой да бъде поканен на церемонията е взето персонално от кралица Елизабет Втора. Тя е трябвало да вземе доста сложни решения кой ще участва и кой не. Първоначално проектите за погребението на принц Филип са включвали 800 посетители, а желанието на кралицата е било да бъдат включени всички клонове на това голямо семейство на брачна половинка й.





На погребението участват децата, внуците на принц Филип, техните съпрузи и съпруги, представители на семейството Маунтбатън, както и посетители от немския клон на фамилното дърво на принца. Принц Хари също дойде във Англия преди пет дни и незабавно се е изолирал под карантина. От Бъкингамския замък оповестиха още предходната седмица, че неговата брачна половинка Меган няма да участва. Тя е бременна и е била посъветвана от лекаря си да не пътува.



Принц Хари и принц Уилям вървят дружно, само че не един до друг на финалната върволица зад ковчега от частния параклис към параклиса "Сейнт Джордж ". Между тях е подложен Питър Филипс, първи внук на принц Филип и наследник на принцеса Ана.

Всички присъстващи носеха защитни маски и съблюдаваха обществена отдалеченост. Нито един от опечалените не носеше военна униформа. Това решение на самата кралица мнозина разчитат като жест към принц Хари, който към този момент няма право да облича униформа поради отхвърли му да извършва отговорностите си като член на английското кралско семейство.

Първоначално тялото на принца ще бъде положено в кралската изложба, където са заровени и други монарси. След като кралица Елизабет Втора си отиде от този свят, тленните остатъци на Филип ще бъдат преместени в галерията с нейното семейство.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР