Великобритания и Нова Зеландия постигнаха принципна договорка за двустранна сделка

...
Великобритания и Нова Зеландия постигнаха принципна договорка за двустранна сделка
Коментари Харесай

Великобритания и Нов Зеландия постигнаха споразумение за свободна търговия



Англия и Нова Зеландия реализираха кардинална сделка за двустранна договорка за свободна търговия, предопределена да понижи цените, да усъвършенства търговията с услуги и да докара Лондон с една крачка по-близо до участие в по-широко транстихоокеанско комерсиално съглашение.

Премиерите Борис Джонсън и Джасинда Ардърн подписаха двустранната договорка по време на Zoom диалог в сряда вечерта след 16 месеца на договаряния, оповестява Ройтерс.

" Това е страхотна комерсиална договорка за Обединеното кралство, която затвърждава дългогодишното ни другарство с Нова Зеландия и укрепва връзките ни с Индийско-Тихоокеанския район “, се споделя в изказване на английския министър председател Джонсън.

Двамата водачи показаха, че договорката " ще постави завършек на митата върху английския експорт и ще сътвори нови благоприятни условия за фирмите за технологии и услуги, като в същото време ще улесни живота и работата на експертите от Обединеното кралство в Нова Зеландия “.

Споразумението включва решения за унищожаване на митата върху износа и други търговски бариери, както и за улеснение на визовите стратегии и държавните контракти. Търговията сред Обединеното кралство и Нова Зеландия беше на стойност към 2,3 милиарда английски лири предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР