Великобритания, Франция и Германия предлагат Европейският съюз да наложи нови

...
Великобритания, Франция и Германия предлагат Европейският съюз да наложи нови
Коментари Харесай

ЕС може да наложи нови санкции срещу Иран

Великобритания, Франция и Германия оферират Европейският съюз да наложи нови наказания против Иран поради балистичните ракети и ролята на страната във войната в Сирия, с цел да убедят Съединени американски щати да запазят нуклеарното съглашение с Техеран. Това се споделя в конфиденциален документ, представен от „ Ройтерс “.

Предложението е част от тактика на блока да избави съглашението, ограничаващо нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на унищожаване на редица наказания, като покаже на американския президент Доналд Тръмп, че има други способи за противопоставяне на иранската мощ в чужбина.

Запознати източници споделиха, че взаимният документ е бил изпратен в столиците на страните от Европейски Съюз, с цел да се изследва каква е поддръжката за сходни наказания, защото за въвеждането им ще е належащо утвърждението на всички държави-членки на общността.

Предложението ще бъде разисквано от външните министри от Европейски Съюз на закрито съвещание в понеделник в Брюксел, обявиха дипломати. На 12 януари Тръмп сложи ултиматум на европейските страни по договорката. Според него те би трябвало да се съгласят да „ поправят ужасните дефекти на иранската нуклеарна договорка “, тъй като в противоположен случай той няма да удължи облекчаването на американските наказания.

Иранското нуклеарно съглашение бе и една от аргументите американският президент Доналд Тръмп да уволни държавния секретар Рекс Тилърсън. По думите на президента сред тях е имало недоразумение по въпроса – Тръмп е бил срещу съглашението, до момента в който дипломатът го е подкрепял.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР