Великобритания да предложи приложими решения за ирландската граница, заяви ЮнкерБорис

...
Великобритания да предложи приложими решения за ирландската граница, заяви ЮнкерБорис
Коментари Харесай

Преговорите между Великобритания и ЕС ще се засилят

Великобритания да предложи използвани решения за ирландската граница, съобщи Юнкер

Борис Джонсън изключва опцията за отсрочване на Брекзит

Досега Англия не е предложила работещо решение, което би заменило защитния механизъм за ирландската граница, залегнала в съглашението сред Европейски Съюз и Лондон за английското отдръпване от Общността. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след днешната му среща с английския министър председател Борис Джонсън в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Англия има отговорността да предложи правно използвани решения, съвместими с постигнатото съглашение, отбелязва Юнкер. Той добавя, че Европейска комисия остава подготвена да прегледа сходни оферти, които биха изпълнили задачите на защитния механизъм. Подобни оферти още не са направени, се показва в изказването след днешната среща.

Европейски Съюз остава обединен, а Европейска комисия е разполагаем 24 часа в денонощието, споделя Юнкер. Той прецизира, че ще приказва по тези въпроси пред Европейския парламент в сряда.

Преговорите сред Англия и Европейския съюз за съглашение за овакантяване ще бъдат засилени, сподели през днешния ден канцеларията на английския министър-председател Борис Джонсън, като повтори, че той няма да изиска отсрочване на Брекзит след 31 октомври, съобщи Ройтерс.

" Лидерите се съгласиха, че е належащо разискванията да се засилят и че скоро ще се организират ежедневни срещи ", съобщи премиерската канцелария след среща сред Джонсън и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Беше реализирано единодушие, че би трябвало също по този начин да се водят договаряния на политическо равнище сред Мишел Барние и министъра за Брекзит ", сподели канцеларията, съгласно която може също по този начин да продължат диалозите сред Юнкер и Джонсън. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР