Велико Търново. Възобновени са ремонтните дейности на моста, който свързва

...
Велико Търново. Възобновени са ремонтните дейности на моста, който свързва
Коментари Харесай

Велико Търново: Възобновени са ремонтните дейности на моста за село Шемшево, очаква се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация до есента

Велико Търново. Възобновени са ремонтните действия на моста, който свързва регионалния център със село Шемшево. Това посочи за Радио „ Фокус “ – Велико Търново зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той напомни, че сектора беше затворен през предходната година, заради компрометираното положение на оборудването. Ремонтът му стартира още в края на 2017-та, само че неприятното време наложи прекъсване на дейностите. Сега те текат с естествени темпове, увери още проф. Камарашев. Очаква се до есента мостът да бъде пуснат в употреба.
„ Фокус “ напомня, че Областната комисия за даване на целеви средства от републиканския бюджет за осъществяване на неотложни действия поддържа настояването за финансиране за моста до село Шемшево, през предходната година. Стойността на плана е за 1,1 млн. лв.. Предвижда се срутване на съществуващото мостово оборудване и създаване на нов мост.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР