Велико Търново. В Музей Възраждане и Учредително събрание кметът на

...
Велико Търново. В Музей Възраждане и Учредително събрание кметът на
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов посрещна дипломатическия корпус на Румъния

Велико Търново. В Музей „ Възраждане и Учредително заседание кметът на Велико Търново Даниел Панов и ръководителят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов посрещнаха дипломатическия корпус на северната ни съседка. Румънските посланици в Литва, Германия, Хърватия, Португалия, Кипър, Италия, Словения и Швейцария, както и българският дипломат в Румъния Тодор Чуров са на двудневно посещаване в старопрестолния град. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Визитата на гостите в България е във връзка българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Кметът Даниел Панов благодари на дипломат Тодор Чуров за организацията на визитата, а дипломатът изрече благодарност за гостоприемството. Градоначалникът описа на гостуващата делегация за столичния интервал на Търновград, за възхода на Второто българско царство по времето на Асеневци и за Търновската патриаршия. Не бяха пропуснати и бележитите държавнически събития в новата история - съвещанието на Учредителното заседание, изработването и приемането на Търновската конституция, оповестяването на Независимостта, бързото развиване на България при ръководството на огромния общественик и търновец Стефан Стамболов.
Даниел Панов напомни, че единствено преди седмица на конференция на доста високо равнище, провела се в България, за първи път обществено бяха разисквани новата многогодишна финансова рамка и бюджета на Европейски Съюз за интервала до 2027-а година. Предложението на Еврокомисията е средствата за кохезионна политика и за България, и за Румъния да бъдат увеличени с 8% по отношение на предходния програмен интервал
Във Велико Търново и архитектурния резерват Арбанаси дипломатите ще посетят крепостта Царевец, средновековната черква „ Рождество Христово “, Самоводскатата чаршия, Мултимедийния посетителски център „ Царевград Търнов “ и Парка с миниатюри „ Търновград – духът на хилядолетна България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР