Велико Търново. Със златен медал, плакет и 15 индивидуални грамоти

...
Велико Търново. Със златен медал, плакет и 15 индивидуални грамоти
Коментари Харесай

Със златен медал, плакет и 15 индивидуални грамоти се завърнаха членовете Общинската организация на инвалидите във Велико Търново от Републикански фестивал в Перник

Велико Търново. Със златен орден, плакет и 15 самостоятелни грамоти за положително показване се завърнаха членовете на Общинската организация на инвалидите във Велико Търново от XIV-я Републикански многожанров фестивал на хора с увреждания, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Събитието се организира в Перник, като уредници са общината и Съюза на инвалидите в България. Росица Димитрова, шеф Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ в Община Велико Търново, посочи, че във форума се показват разнообразни умения, измежду които артистични и музикални заложби, арт творби /сувенири/ и кулинарни гении.

„ Смятам, че това, което са създали и постигнали нашите хора ни носи с изключение на изключителна наслада и горделивост, тъй като посредством тях за следващ път се потвърждават поредните старания, които поставяме всички дружно – Общината, организациите, всички сътрудници, съидейници, донори и благодетели, с цел да може да подобряваме както нашия живот, по този начин и на всички, които са в нашето обграждане “, сподели още Димитрова. Тя добави, че досега е свършена доста работа в помощ на хората с увреждания, само че и, че доста следва и общинските политики в тази тенденция няма да спрат.

Йотка Вълева, ръководител на Общинската организация на инвалидите във Велико Търново разясни, че всички участници във фестивала от района са получили самостоятелни грамоти, с изключение на огромното самопризнание. Тя заключи, че премиите не са толкоз значими, колкото обстоятелството, че членовете на организацията са имали опция да разнообразят всекидневието си.

„ Заради пандемията този път присъединяване ни беше разграничено на две групи. В едната бяха показани плетива, а в другата – всичко останало. Имаше и трима готвачи, които показаха тристепенно меню с тематични предписания от нашия край. Готвихме всичко в бакърени котли, което впечатли най-вече и журито, и участниците. Направихме едно солидо количество храна, от което съумяха да опитат съвсем всички, пристигнали на фестивала, даже и пожарникарите, които се грижиха за сигурността “, добави Йотка Вълева и благодари на Общината за поддръжката, която постоянно обезпечава, както и на РНБ „ П. Р. Славейков “.

Групата от остарялата столица е посочила на публиката и хумористична сценка, основана от един от членовете на локалния клуб – Елена Димитрова. Във фестивала са се присъединили към 2000 индивида от всички краища на България.

Луиза ТРАНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР