Велико Търново. С тържествена Света литургия започнаха проявите за отбелязване

...
Велико Търново. С тържествена Света литургия започнаха проявите за отбелязване
Коментари Харесай

Велико Търново: С тържествена Света литургия започнаха проявите за отбелязване празника на село Арбанаси

Велико Търново. С тържествена Света литургия започнаха деянията за отбелязване празника на село Арбанаси. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Още в ранните утринни часове нd огромния християнски празник стотици поданици и посетители на архитектурния резерват се стекоха пред манастира „ Свето Успение Богородично “, с цел да се поклонят пред чудотворната икона „ Св. Богородица Троеручица “ и да възпламенят свещ за здраве. Сред тях бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, съпроводен от кмета на с. Арбанаси Тошо Кръстев. В манастира, чийто храмов празник също е на 15 август, бе отслужена литургия.
Даниел Панов пожела на всички великотърновци, на жителите и гостите на с. Арбанаси да бъдат здрави и благословени. „ Нека в никакъв случай не забравяме нашите изконни полезности – български и християнски. Вярата, традициите и обичаите ни – те постоянно са ни обединявали и помагали. Нека пазим тези полезност и ги предаваме на децата и младежите, дано ги възпитаваме в дух на родолюбие. Но най-важното – дано следваме заветите на предците ни да бъдем доброжелателни в мислите и делата си, да вършим добрини “, разяснява Панов. Той пожела здраве и благополучие и на всички именици.
Празничната стратегия в Арбанаси продължава през целия ден. В конната база се организира държавна подготовка по прескачане на трудности, а кметството бе сцена на шампионат по интензивен шах. В 18,00 ч. в централния парк стартират осъществяванията на младите гении от детско студио „ Румина “.
Кулминацията на тържествата е в 19,00 ч. на централния площад, където ще бъде отслужен водосвет. В 20,00 ч. стартира празничният концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов отбор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР