Велико Търново. С дискусия Настоящата и бъдещата ни визия за

...
Велико Търново. С дискусия Настоящата и бъдещата ни визия за
Коментари Харесай

Велико Търново: Съветът на Европейските общини и региони ще заседава в града

Велико Търново. С полемика „ Настоящата и бъдещата ни визия за Европа и Европейския съюз ” на 12 април 2018 година (четвъртък) във Велико Търново стартира съвещанието на генералните секретари и шефове на асоциациите-членки на Съвета на Европейските общини и райони (СЕОР). Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Организацията (www.ccre.org/) е най-голямата асоциация на локалните и районни управляващи в Европа. Нейни членове са 60 асоциации на локални и районни управляващи от 41 европейски и отвън европейски страни.
Домакини на събитието са Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и Община Велико Търново. НСОРБ членува в СЕОР от 1997г. Заседанието ще бъде намерено в 14,00 ч. в новата зала на Общинския съвет, която се намира на третия етаж в постройката на Община В. Търново.
В рамките на форума заместител - министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Олег Петков ще показа целите на българското Председателство. Даниел Панов, ръководител на Управителния съвет (УС) на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново, ще запознае гостите с целите и активността на българските локални управляващи. Той ще показа информация за присъединяване на НСОРБ и общините в подготовката и провеждането на събитията от районното измерение на Председателството. Даниел Панов ще приказва за основаването, развиването и задълбочаването на съдействието сред локалните управляващи от Западните Балкани, по което Сдружението работи и интензивно поддържа aсоциациите на локалните управляващи от Албания, Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Косово, Македония, Молдова, Сърбия, Турция, и Черна Гора повече от 20 години. Той ще обясни и значимостта и безусловната поддръжка на българските общини за продължаването на Политиката на доближаване на Съюза след 2020 година
Генералният секретар на СЕОР Фредерик Валие ще показа общите и консенсусните позиции по визията на европейските локални и районни управляващи за бъдещето на Европа, Кохезионната й политика и бюджетът на Съюза за интервала 2021-2027 година Изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева ще запознае сътрудниците си с активността, услугите които Сдружението дава на членовете си, с осъществяването на съфинансирани от Европейски Съюз огромни планове за подсилване на потенциала на българските общини. Дебатът по визията за Европа и Европейски Съюз ще се модерира от дългогодишния шеф на НСОРБ Гинка Чавдарова, която е и почетен посетител на форума.
За присъединяване в съвещанието във Велико Търново идват генералните секретари и шефовете на двете асоциации на общините и градовете на Австрия, на Фламандските градове и общини от Белгия, на Съюза на градовете и общините от Чешката република, на асоциацията на районите от Дания, на общините от Естония, на Френската асоциация на общините и районите, съседите ни от Гръцката и Румънската асоциации на общини, на асоциациите на локалните управляващи от Литва, Люксембург, Обединеното кралство, Холандия, Норвегия, Швеция, Финландия, Испания и от Мрежата на асоциациите на локалните управляващи от Югоизточна Европа (НАЛАС).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР