Велико Търново. Празничен ритуал за издигане на националното знаме и

...
Велико Търново. Празничен ритуал за издигане на националното знаме и
Коментари Харесай

Велико Търново: Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината

Велико Търново. Празничен обред за издигане на националното знаме и знамената на Европейски Съюз и Велико Търново се състоя пред постройката на Общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Велико Търново . Ритуалът се състоя незабавно след привършване на празничното шествие с благодетелите на града. Слово произнесе кметът инж. Даниел Панов. Той напомни някой знакови моменти от българската история, свързани с Търново. Празничен благослов за здраве отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Предстои в МДТ „ К. Кисимов ” да стартира тържествена сесия на Великотърновския общински съвет, където ще бъде взето решение за почитане със званието „ почетен жител “ и показване на носителите на премия Велико Търново.
В 11.00 часа пред постройката на Община Велико Търново стартира празнична концертна стратегия „ Велико Търново чества ” с присъединяване на Севдалина и Валентин Спасови и Любо Киров. В 12.00 часа на сцената пред Общината ще бъдат показани удостоените със званието „ почетен жител “ и носителите на премия Велико Търново. След това програмата продължава в „ Празничен калейдоскоп “ – концерт с присъединяване на детски обединения и на самодейни сформира. В парк „ Марно поле “ от 11.00 до 12.00 часа се организира анимация с игри и забави за деца, с присъединяване на Дуо „ Барбароните “.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР