Велико Търново. Петметрова мартеница бе поставена на сградата на Община

...
Велико Търново. Петметрова мартеница бе поставена на сградата на Община
Коментари Харесай

Велико Търново: Петметрова мартеница е поставена на сградата на Общината

Велико Търново. Петметрова мартеница бе сложена на постройката на Община Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Велико Търново . Символът бе инсталиран през днешния ден на фасадата на постройката. Той е направен от общо 15 доброволци от Организацията на хората с увреждания във Велико Търново, заяви Йотка Вълева – ръководител на организацията. Тя добави, че общо за направата на мартеницата са употребявани 14 кг прежда в двата цвята – бяло и алено.
Отделно са били нужни и други материали за изработката на шнуровете и връзките. Предстои след прекъсването на снеговалежа, тя да бъде разпъната, с цел да се вижда по-добре от жителите. В продължение на седмица самодейците се събираха във филиал „ Славейче “ на Регионалната библиотека „ Петко Р. Славейков “, с цел да изработят мартеницата. Ентусиастите сътвориха и по-малки мартеници, които ще слагат пред Стопанския факултет на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и Регионалното ръководство на образованието.
Инициативата е на клуба на хората с увреждания и незабавно срещна поддръжката на дейните студенти от групировката „ Заедно съумяваме “ с ръководител гл. помощник Ваня Димитрова.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР