Велико Търново. От 16 април във Велико Търново започна обработка

...
Велико Търново. От 16 април във Велико Търново започна обработка
Коментари Харесай

Велико Търново: В града започва обработването на парковете и зелените площи срещу бълхи и кърлежи от 16 април 2018 г.

Велико Търново. От 16 април във Велико Търново стартира обработка на парковете и зелените зони против бълхи и кърлежи.Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Третирането ще обхване площите в детските градини и яслите, край детските площадки в междублоковите пространства. До края на тази седмица чиновниците на общинското дружество „ Зелени системи “ ще приключат с косенето на тревните площи.
От 16 до 20 април 2018 година в това число, поредно ще бъдат обработени парковете „ Дружба ”, „ Марно поле ”, „ Картала ”, „ Бузлуджа ”, „ Колю Фичето ”, „ Никола Габровски “, „ Акация “ и боровата гора. От 23 до 27 април 2018 година в това число пръскането ще обхване зелените зони за отдих „ Майка България “. „ Света гора “ и „ Руски ”, местността Ксилифор и парк „ Лакото “ край Арбанаси. Около всяка локация ще бъдат сложени нужните стикери за употребяваните препарати и за 24-часовия карантинен интервал.
Паралелно, в интервала от 16 до 27 април 2018 година ще бъдат третирани всички тревни площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица. Същото важи и за зелените зони край детските градини и обществените центрове в обитаемоте места от общината.
Графикът предстои на промени според от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е безшумно и изсъхнало, а тревните площи – авансово окосени.
На край е и пролетното измиване на улиците във Велико Търново. Обхванати бяха главните пътни артерии както във всички квартали, по този начин и в централната градска част.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР