Велико Търново. Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството

...
Велико Търново. Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняем шофьора на автобуса, причинил тежката катастрофа на главен път Русе – Велико Търново

Велико Търново. Окръжна прокуратура – Велико Търново притегли в качеството на обвинен водача на рейса за позволена тежка злополука на основен път Русе - В. Търново, при която починаха четирима индивида и пострадаха осем лица. Това заяви наблюдаващият прокурор Илиан Благоев на взаимен брифинг с Бранимира Вергова – следовател от Национална следствена работа.

Прокурор Благоев сподели, че се правят дейни процесуално-следствени дейности от следователите при Национална следствена работа, с поддръжката следователите от Окръжна следствена работа във В. Търново и чиновници на Областна дирекция на МВР- В. Търново.
„ Събран е огромен размер материали, които анализирахме и вследствие на това по наша преценка са събрани задоволително доказателства за привличане в качеството на обвинен на разположение за осъществено закононарушение по превоза. Това е водачът на рейса, който е турски жител.

Той е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение - причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на нарушение разпоредбите за придвижване по пътищата, като лидер на МПС. Обвинението е за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, че като лидер не е направлявал моторното транспортно средство, което ръководи и че не се е движил със съобразена с пътните условия скорост “ – сподели наблюдаващият прокурор.

Предвид на това, че лидерът е непознат жител и съществува заплаха да се укрие и да не може да бъде подсигурен за процеса, както и тежкия резултат от закононарушението, той е арестуван за период до 72 часа, в който период прокуратурата ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Следовател Вергова посочи пред медиите, че на този стадий може да се каже, че са извършени голям брой дейности по следствието и са назначени голям брой експертизи във връзка със събраните доказателства. Отделно са извършени разпити на всички потърпевши лица, като се изключи петима румънски жители, които след оказване на здравна помощ в болничното заведение във Велика Търново са превозени в Румъния за лекуване. Относно тези потърпевши лица ще бъдат назначени експертизи.

Паралелно се правят доста дейности и се събират доказателства, като специалистите ще дадат своето умозаключение, с цел да се обясни механизма за причиняване на пътното произшествие.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР