Велико Търново. Националният събор на овцевъдите в България обяви любителски

...
Велико Търново. Националният събор на овцевъдите в България обяви любителски
Коментари Харесай

Националният събор на овцевъдите обяви любителски фотоконкурс

Велико Търново. Националният събор на овцевъдите в България разгласи любителски фотоконкурс за най-атрактивни фрагменти от идното си девето издание. Това оповестиха уредниците на проявата от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация . Целта на самодейността е да разпространява стопанския аспект на овцевъдството и козевъдството и да показа връзката на бранша с българската национална просвета, обичаи и фолклор.

В състезанието с безграничен брой фрагменти могат да вземат участие всички фенове – фотографи в две възрастови групи: учащи (до XII клас) и възрастни. Изображенията могат да бъдат цветни или черно-бели. Фотографиите би трябвало да са във формат JPEG, размер не по- малко от 30 х 40 см (формат А3) и резолюция 300 dpi.

Фотографиите, съпроводени с информация за създателя и телефон за връзка, се изпращат по електронен път на e-mail: [email protected] до 31 юли. Жури, включващо представители на уредниците на събора и професионални фотографи, ще прави оценка фотосите за интерпретация на темите; автентичност на творбата; дарба да се ангажира вниманието на фена и художествено- естетическо влияние. Най-сполучливите фотоси ще бъдат показани в галерия, отдадена на 10-годишнината на Национален събор на овцевъдите в България, а при откриването и ще бъдат наградени и спечелилите в състезанието.
Статутът на състезанието и изискванията за присъединяване са оповестени в уеб страницата на събитието и във, където ще се разгласяват и изпратените и позволените до присъединяване фотографии.

Деветият Национален събор на овцевъдите ще се организира от 18 до 20 юни до Петропавловския манастир край село Арбанаси, област Велико Търново. Мащабният конгрес ще събере на едно място експерти в сектора от цялата страна, фенове на националния обичай и творчество, фенове на старовремските кулинарни обичаи и на здравословните фермерски храни. Събитието по традиция ще съчетае стопанския аспект на овцевъдството и козевъдството с богатата българска национална просвета, обичаи и фолклор. То се провежда от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите и поддръжката на Общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

Официалното разкриване ще се организира от 11.00 ч. на 18 юни, петък. Съборът ще започва с прогонване на злите сили от кукери, осъществявания на фамозния оркестър „ 101 каба гайди “ и на Танцов състав „ Кацандонис “ при Културно-просветно сдружение на каракачаните в Карлово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР