Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново и председател на Националното
Коментари Харесай

Велико Търново: Даниел Панов и кметове от цяла България призоваха програмата за саниране да продължи

Велико Търново. Кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините (НСОРБ) Даниел Панов, както и кметове от цяла България приканиха Националната стратегия за саниране на жилищни здания да продължи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Темата бе разисквана с районния министър Николай Нанков по време на 31-о общо заседание на НСОРБ. Пред представителите на локалната власт министър Нанков също съобщи поддръжката си за програмата и показа, че тя има бъдеще. По предложение на Даниел Панов това ще е значима част от работата на Сдружението през актуалната година.
163 плана за общо 300 милиона лв. ще бъдат осъществени в градовете през 2018 година, осведоми още министър Николай Нанков. Инвестиционните планове са финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “.
100 милиона евро ще бъдат вложени в инфраструктура по програмата за развиване на селските региони. Приемът на планове стартира до 7 или 8 март, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на общото заседание. Със средствата ще бъдат обновявани пътища, улици, тротоари, публични здания, учебни заведения и детски градини, спортни уреди. Министърът увери кметовете, че съгласно получаваните в границите на българското председателство на съвета на Европейски Съюз индикации Общата селскостопанска политика ще резервира своето съответно финансиране.
109 общини към този момент са част от електронния продан на документи сред обществените администрации, а още 38 чакат присъединение. Темата за електронното ръководство и подобряването на административните услуги за хората и бизнеса Даниел Панов и сътрудниците му кметове разискаха с вицепремиера Томислав Дончев. Други въпроси, по които вицепремиерът и представителите на локалната власт приказваха, бяха за разширение на личните приходоизточници на общините, за опция за независима данъчна политика на всяка община, съгласно спецификата й, за стимулиране използването на нови и екологични коли. Даниел Панов заключи, че две работни групи от НСОРБ ще внесат оферти за промени в Закона за локалните налози и такси до Министерството на финансите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР