Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов награди призьорите от Европейското младежко първенство по ориентиране

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов почете церемонията по награждаване на призьорите от Европейското младежко състезание по насочване, чиито три стадия се организираха във Велико Търново, край Елена и край Лясковец. Надпреварата събра над 500 състезатели от 35 страни, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Даниел Панов благодари на уредниците на шампионата за избора на дестинация. Той пожела на всички състезатели още веднъж да се върнат в България и Велико Търново и да продължат да опознават българската история, просвета, обичаи и традиции.
В категорията за девойки до 16 години златните медали бяха за Швейцария, сребърните – за Финландия, а бронзовите – за Чехия. Четвърти останаха девойките от Унгария, а българските състезателки заеха влиятелното пето място. Шести остана отборът на Русия. В категорията за момчета до 16 години първенец стана Чехия, втори се класира тимът на Финландия, трети – отборът на Франция. Швейцария, Унгария и Русия заеха четвъртото, петото и шестото място.
Момичетата от Швеция заеха първото място в категорията до 18-годишна възраст, следвани от Норвегия, Финландия, Чехия, Австрия и Швейцария. В категорията мъже до 18-годишна възраст златото бе за Франция, среброто – за Финландия, бронзът – за Норвегия. Местата от четвърто до шесто заеха спортистите от Швеция, Швейцария и Русия. Отборната купа бе за Финландия.
Европейското състезание бе проведено от Българската федерация по насочване, Спортен клуб „ Трапезица – 1954 “, Туристическо сдружение „ Трапезица – 1902 “, общините Велико Търново, Елена и Лясковец.
В церемонията по награждаването участваха също кметът на Лясковец доктор Ивелина Гецова, Мария Силвия Вити – член на съвета на Международната федерация по насочване, доцент Атанас Георгиев – ръководител на Българската федерация по насочване, и националният представител Весела Лечева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР