Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът

...
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов и посланикът на Чехия Душан Щраух обсъдиха възможностите за инвестиции в общината

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на Чехия в България Н. Пр. Душан Щраух разискаха опциите за вложения в старопрестолния град и общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Дипломатическият представител оцени остарялата българска столица и региона като привлекателни местоположения за чешки компании, опериращи в разностранни сфери. Сред тях са преработването на строителни боклуци, ръководството и пречистването на водите, благоустройството на градовете, актуалният електротранспорт, балнеолечението и употреба на минералните извори, производството на писалищен материали и офис-консумативи и други
По време на диалозите Даниел Панов акцентира, че към Велико Търново има повишен капиталов интерес, а доста удобен фактор е идната реализация на огромните инфраструктурни планове – съединяването на автомагистрала „ Хемус ” и построяването високоскоростния път Русе – В Търново - Свиленград. Двете пътни артерии, дружно с концесията на летището в Горна Оряховица и близостта на втория по величина жп център в България са отлични предпоставки за основаване на разнообразни по своя темперамент клъстъри и индустриални зони, сплотиха се Даниел Панов и Душан Щраух.
В формалната среща участваха също заместник-кметът Снежана Данева-Иванова, ръководителят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, представители на бизнес-средите и бизнесмени от Велико Търново и Чехия.
Старата българска столица ще стане част от тестовата обиколка у нас на второто потомство чешки електрически рейсове. Няколко модела сега са на тествания в София. През лятото на 2015 година чешки електробус от първото потомство пътува по няколко градски линии в остарялата столица, както и по маршрута сред В. Търново, Лясковец и Горна Оряховица. „ Внедряването на електрически рейсове са приоритет в плана за интегриран градски превоз, по който работим ”, изясни Даниел Панов.
Обсъдена бе и вероятността за създаване на център за протонна онко-терапия, в областта на която чешки компании имат ноу-хау. Вече са извършени диалози с доктор Мария Рачева, шеф на Комплексния онкологичен център. В България към момента няма здравно заведение, предлагащо този вид лекуване.
Посланик Душан Щраух пое ангажимент да показа опциите за вложения във Велико Търново и характерностите на общината по време на огромен бизнес конгрес в Чехия. По време на диалозите бяха разисквани и предпоставките за ползотворно съдействие сред Велико Търново и Опава в разнообразни сфери – културен продан, партньорство сред университети, разменни гостувания на художници и студенти по изобразително изкуство и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР