Велико Търново. Кметът Даниел Панов приветства участниците в заседанието на

...
Велико Търново. Кметът Даниел Панов приветства участниците в заседанието на
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов към читалищните дейци: Искрена благодарност за това, че учите младите хора на българските традиции, които са част от нашата идентичност

Велико Търново. Кметът Даниел Панов приветства участниците в съвещанието на Комисията за систематизиране на бюджетите на националните читалища, провело се през днешния ден в Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
„ Искрена признателност и благодарност, за това, че с работата и вдъхновението си учите децата и младежите на нашите изконни, български обичаи, традиции и ценности- те са значима част от нашата национална и духовна еднаквост “, сподели във встъпителните думи на приветствието си Даниел Панов.
Той означи, че 38-те читалища на територията на общината имат значим принос в общите старания обитаемоте места да стават все по-добро място за живеене. Според цитираните от кмета на Общината статистически данни през 2017 година над 1 100 души от прилежащи и по-далечни общини са се заселили в община Велико Търново. Една забележителна част от тези хора се заселват в обитаемоте места на общината.
Даниел Панов акцентира значимата роля, която всички читалища в общината имат освен в поддържането на традициите и обичаите, само че и в основаването на нови културни събития и артикули. Отличи работата и приносите на 71 любителски обединения, като уточни, че извоюваните от тях награди са принос за престижа и престижа на цялата община.
Кмета на общината съобщи, че общата субсидирана бройка на читалищата в общината за 2018 година е увеличена, като означи, че това не е задоволително, само че е стъпка в вярната посока.
Той срещна ръководителите и членовете на читалищните настоятелства с част от ограниченията, които подхваща в качеството си на Председател на УС на НСОРБ за възстановяване положението на обитаемоте места в страната и частност на техните културни институции- читалищата.
Участниците в работата на комисията получиха специфични бележници, в които са маркирани всички празници, бележити дати и годишнини, както и книгата „ Асеневци “, която кмета изрази убеденост, че ще бъде прибавена към фондовете на читалищните библиотеки.
„ Не се поддавайте на политически спекулации, не давайте ухо на политиката, тъй като езика на опълчването и омразата не води и няма да докара никого до нищо положително. Имате благородна задача в региона на духовността, изкуствата и културата и съм уверен, че дружно, в партньорство ще продължим сполучливо да я реализираме “, съобщи Даниел Панов, като пожела на всички още триумфи и доста нови награди и самопризнание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР