Велико Търново. Именитият архитект Андреа Д`Антраси, известен с участието си

...
Велико Търново. Именитият архитект Андреа Д`Антраси, известен с участието си
Коментари Харесай

Велико Търново: Световноизвестен архитект ще изнесе публична лекция в града

Велико Търново. Именитият проектант Андреа Д`Антраси, прочут с присъединяване си в огромни интернационалните планове, ще изнесе обществена лекция във Велико Търново. Събитието ще се организира на 27 юли 2018 година, от 18.00 до 19.00 часа, в Голямата зала на Община Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ MAD Works, MAD Architects “ ще е тематиката, по която ще приказва проектант Андреа Д`Антраси. Именитият експерт е част от интернационалното жури, което ще прави оценка предложенията на участниците в интернационалния архитектурен конкурс за нов градски център на Велико Търново. 75000 евро е наградният фонд за състезанието, разгласен от Общината по самодейност на кмета Даниел Панов. Журирането ще се организира в интервала 27 – 29 юли.
Международният архитектурен конкурс включва две елементи, които са неразривно свързани – градоустройствено решение (концепция) за територията на Старото военно учебно заведение и план (концепция) за постройка на Експозиционен център. С нейното строителство, дружно с прилежащата инфраструктура, Община Велико Търново ще сложи началото на поетапното развиване на територията от близо 190 декара.
Конкурсната стратегия за новия градски център е направена съгласно публичните настройки. Предвижда се повече озеленяване и по-малко строителство по отношение на досегашните разработки за територията, основаване на пешеходна зона, място за осъществяване на публични, културни, научни, спортни и други събития, нова библиотека, музеи, спортни площи, нови паркоместа и други
Роденият през 1982 година в Италия проектант Андреа Д`Антраси е регистриран проектант в Италия и Швейцария, асоцииран сътрудник в MAD architects – Europe („ МАД архитекти – Европа “).
През 2007 година получава магистърска степен по архитектура от Accademia di Architettura di Mendrisio, Швейцария. Има стабилен опит, добит от задгранични планове в Съединени американски щати, Италия, Австралия и Китай, измежду които „ Международно летище Шънджън Бао`ан Нов терминал 3 “, „ 5-то Авеню Армани Ню Йорк “, магазин в Рим, Masterplan в Савона и други.
Със своя опит Андрея Д‘Антраси прибавя скъпа световна визия за MAD architects – Europe. Откакто се причислява към MAD през 2010 година, той работи по жилищния комплекс Boncompagni Residential в Рим - Италия, планинското населено място Хуаншан, центъра на Нанкинг Зендай Хималайс и последния музей на разказвача Лукас.
Играе основна роля в концептуалните състезания за дизайн на MAD. От 2015 година дава отговор за офис дейностите в Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР