Велико Търново. Градът беше домакин на национална среща на туристическите

...
Велико Търново. Градът беше домакин на национална среща на туристическите
Коментари Харесай

Велико Търново: В града се проведе национална среща на туристическите информационни центрове

Велико Търново. Градът беше хазаин на национална среща на туристическите осведомителни центрове в България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитието е част от програмата на Международното ревю „ Културен туризъм “, което се организира до 21 април в Старата столица, в Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “. Форумът бе открит от кмета на старопрестолния град ръководител на Сдружението на общините (НСОРБ) Даниел Панов. Началото на срещата сложиха също заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, посланикът на Бразилия – Нейно превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес, Борислав Йорданов – шеф на Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “. Присъстваха представители на над 40 осведомителни центрове, кметове, заместник-кметове и специалисти от общини.
Даниел Панов моли към представителите на туристическите осведомителни центрове да бъдат още по-активни и да отстояват концепциите си пред кметовете на общините. „ Вие сте мотор на туризма във всяка една община. Участвайте в колкото се може повече туристически изложби както в България, по този начин и в чужбина. Подобни събития са сполучливо средство за привличане на гости. Рекламирайте музеите, фестивалите, празниците, свързани с традициите, обичаите и фолклора, маршрутите и атракциите – от вас зависи какъв брой сполучлив ще бъде маркетингът на туристическите артикули във вашите общини “, обърна се Панов към аудиторията.
Кметът на Велико Търново напомни, че още преди 14 години Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ е почнала да промотира Старата столица като целогодишна дестинация за културен туризъм в Румъния. Като резултат през днешния ден румънците са най-многобройните задгранични гости.
„ Унифицирайте рекламните материали, въведете тематични сувенири и даже кулинарни артикули в заведенията за хранене, присъщи за вашите райони. Те би трябвало да участват както в хотелите, по този начин и в музейните обекти “, даде препоръки Даниел Панов. По думите му, общинското комерсиално сдружение е най-подходящата форма, под която туристическите осведомителни центрове могат да бъдат проведени.
Посланикът на Бразилия – Нейно превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес, показа опита на задграничната страна в ръководството на туризма и маркетинга на дестинациите и маршрутите. Отскоро в сферата се ползва политика на децентрализация, която води до стабилно развиване на бранша. Н. Пр. Фернандес уточни, че макар световните провокации туризмът остава един от най-бързо разрастващите се браншове в международен мащаб. По думите й, над 8 трилиона $ са приходите от туризма в целия свят за 2017 година, а 1,3 милиарда са били туристите в международен мащаб – с към 8% повече от 2016 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР