Велико Търново. Доброволци от българския младежки червен кръст във Велико

...
Велико Търново. Доброволци от българския младежки червен кръст във Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Доброволци от БМЧК раздадоха безплатен обяд на десетки нуждаещи се в центъра на града

Велико Търново. Доброволци от българския юношески червен кръст във Велико Търново раздадоха безвъзмезден обяд на десетки нуждаещи в центъра остарялата столица. Поводът е Световния ден за битка с глада, който се отбелязва през днешния ден. Инициативата е ориентирана към обществено слаби жители. Десет доброволци от младежката конструкция бяха на място и се погрижиха всеки спрял се пред завършения павилион да получи кутия зрял фасул и филия самун. За Радио „ Фокус “ – Велико Търново Дея Колева, която е краткотрайно изпълняващ длъжността регионален координатор на БМЧК описа, че акцията се организира за поредна година благодарение на домашния обществен патронаж в Дебелец.
„ Целта е да накараме хората да се замислят и да бъдат признателни за това, че всеки ден имат храна на масата си и, че има хора, които нямат тази опция. Гражданите на Велико Търново имат опцията да получат кутийка с фасул и филия самун по алегоричен метод. Яхнията стига за 100 индивида. Отделно от това, предходната седмица нашите доброволци събираха храна в два супермаркета в града, тя ще бъде раздадена под формата на пакети с храна на още 20 обществено слаби лица “, изясни младия доброволец.
Тя разясни, че потребителите на Социалната столова в града също са получили храна. Ориз с маслини и макарони са обезпечени за още 75 лица, които ще бъдат нахранени.
„ Там има хора по лист, които получават храна, ние бяхме там и видяхме какво изпитват всеки ден, получавайки тази храна, тъй като както споделих, не всеки има опция да седне на масата със фамилията си и да се нахрани “, сподели още Дея Колева.
Следващата акция на младежите ще е по Коледа, в която още веднъж в супермаркети доброволци ще събират лакомства, с които ще зарадват деца в разнообразни домове и институции.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР