Велико Търново. Днес Общината бе домакин на Общото събрание на

...
Велико Търново. Днес Общината бе домакин на Общото събрание на
Коментари Харесай

Велико Търново: В града се проведе Общото събрание на Асоциация на общините със селища и територии на културно-историческо наследство

Велико Търново. Днес Общината бе хазаин на Общото заседание на Асоциация на общините със селища и територии на културно-историческо завещание (АОСТКИН). Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . В срещата участваха представители на 8 от 10-те общини- учредители на организацията. Кметът на Общината Даниел Панов приветства участниците и ги срещна с опциите за развиване на Асоциацията. Той осведоми сътрудниците, че е разговарял с Кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова и е получил уверението и, че Асоциацията ще взе участие интензивно в създаването и използването на подготвяна Стратегия за запазване на културно-историческото завещание.
Участващите в срещата получиха от Даниел Панов информация за напредването на Закона за старите столици, обсъжданите благоприятни условия за прилагане на данъчни облекчения от страна на притежатели на здания, които са частна благосъстоятелност със статут „ Паметник на културата “, както и за благоприятни условия за включване на подобен вид здания в плановете за възстановяване на енергийната успеваемост.
Господин Панов удостовери готовността на Френската Асоциация на градовете и районите с културно-историческо завещание да продължи партньорството и съдействието си с АОСТКИН.
В рамките на Общото заседание бе изнесен, разискван и признат Доклад и доклад за активността на АОСТКИН през 2017 година. Бяха определени управителни и контролни органи.
В рамките на разискването на оферти за стратегия и бюджет за 2018-та година се състоя полемика с потребен продан, както на положителни практики в общините, членуващи в Асоциацията, по този начин и слагане на въпроси, които съставляват интерес за сътрудниците в АОСТКИН.
Основен акцент в диалозите и дебатите бяха проблемите, както и вероятните решения произлизащи от разнородни комплицирани проблеми, свързани със положението, употребата и поддръжката на здания, които са частна благосъстоятелност, и в същото време имат статут „ Паметник на културата “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР