Велико Търново. Да се надскочи опитът за политизация на случая

...
Велико Търново. Да се надскочи опитът за политизация на случая
Коментари Харесай

Велико Търново: Да се надскочи опитът за политизация на случая с убийството на младата жена в Русе апелират великотърновски студенти

Велико Търново. Да се надскочи опитът за политизация на случая със зверското ликвидиране на младата жена в Русе молят великотърновски студенти, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Според студентите, въпреки да има такава наклонност, тя би трябвало да се преодолее и да се огледа от чисто човешката страна на нещата, да се обърне взор към човешките права, които са грубо потъпквани.
„ Трябва да имаме опцията да показваме себе си без боязън. Това не е опасност, не желаеме санкции и възмездия, просто да престанат закононарушенията. Свободата на словото е тази защита, която ни разрешава да обменяме свободно и да споделяме. Така че гибелта на Виктория Маринова за нас е доказателство, че още нещо би трябвало да се случи и безусловно ние младежите би трябвало да вземем нещата в свои ръце и да изразим нашата позиция “, разяснява една от студентките, уредници на бдението в памет на убитата млада жена в Русе.
На поклонението беше пристигнала и студентка, профил „ Журналистика “ във Великотърновския университет, която е родом от Русе. Тя изясни, че се включва в самодейността, тъй като случилото се обвързва нея и сътрудниците ѝ като бъдещи публицисти и обществото като цяло. „ Сигурността в България видимо не е подсигурена. Относно свободата на словото, особено този случай не мисля, че към момента можем да приказваме, че е привързан с специалността на Виктория Маринова. Доколкото съм осведомена като човек живял в Русе и следил новинарския поток там, тя по никакъв метод не е работила с проверяващи репортажи и материали. Занимаваше се по скоро с материали, свързани с начин на живот, публични дела, не мисля, че са обвързани със случилото се, само че и такава версия не трябва да се изключва “, уточни тя.
Нейна колежка разяснява, че свободата на словото е основополагаща за напредъка на една страна и че хората би трябвало да могат самоуверено без боязън да заявят това, което мислят.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР