Велико Търново . 30 ученици от Велико Търново се обучаваха

...
Велико Търново . 30 ученици от Велико Търново се обучаваха
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици от града изпробваха новите площадките за пътна и пожарна безопасност

Велико Търново. 30 възпитаници от Велико Търново се образоваха на новите площадки за пътна и пожарна сигурност, които бяха открити преди месец в село Балван. Децата от ОУ „ Петко Р. Славейков “ във Велико Търново и техните учители се увериха, че новите придобивки са доста потребни както за на практика занимания, по този начин и за доктрина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Служители на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и на пожарната влязоха в ролята на лектори и треньори. Малчуганите се учиха по какъв начин да гасят пожар и да оказват помощ на човек, изпаднал в неволя поради огнена буря. Децата се срещнаха с другите видови пътни знаци и маркировка и с разпоредбите за придвижване.
Учениците бяха приветствани от шефа на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова, както и от началниците на отдел „ Охранителна полиция “ и на бранш „ Пътна полиция “ – комисар Стефан Николов и основен контрольор Атанас Атанасов.
Двете нови площадки са единствени по рода си в България. Създаването им е резултат от партньорството сред Община Велико Търново, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Сдружението на кметовете и кметските наместници, дарителската организация „ Св. Иван Рилски “ и Съюза на пивоварите в България.
Придобивките могат да бъдат употребени както от малчуганите и учениците от центровете за работа с деца и младежи в обитаемоте места от общината, по този начин и от деца от Велико Търново и цяла България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР