Велико Търново. 214 чувала с боклук събраха доброволци при почистването

...
Велико Търново. 214 чувала с боклук събраха доброволци при почистването
Коментари Харесай

214 чувала с боклуци събраха доброволци при почистването на района на въжения мост в търновския квартал „Чолаковци“

Велико Търново. 214 чувала с отпадък събраха доброволци при почистването в региона на въжения мост в търновския квартал „ Чолаковци “. Организатори на акцията, която бе подкрепена от десетки търновци – дребни и огромни, още веднъж бяха запалянковците от групата „ ДоброВолно почистване – Велико Търново “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Самото събитие продължи към два часа, които се оказаха изцяло задоволителни пространството да бъде напълно актуализирано до неразбираемост. Събраните боклуци, измежду които имаше „ забавни находки “ като остарели тв приемници, гуми, елементи от коли и доста пластмаса, бяха извозени с превоз обезпечен от Община Велико Търново. Инициаторите на акцията благодариха на всички участници и приканиха, тези, които не са съумели да отделят време, да се включат в някоя от идващите им акции.

„ Ако хората се обединят към още четири-пет огромни акции в квартал „ Чолаковци “, то той може да бъде изменен! Ние считаме, че мизерията не е безкрайна. Други си мислят, че боклуците край нямат? Че ситуацията е безизходно? Никога няма да се променим? Но присъединилите се хора са към този момент стотици “, допълват от „ ДоброВолно почистване “.

Техният проект за деяние включва още четири-пет навремени всеобщи акции на местата в квартала, където има скупчване на боклуци. Организирано разчистване на междублоковите пространства най-малко два пъти в годината, основаване на комитети за това, както и навременно включване на детската градина и учебното заведение във всички всеобщи акции + рибарската общественост. Те оферират и монтиране на камери за видеонаблюдение на основните любителски места.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР