Великият Мартен Фуркад се реваншира за разочароващото си представяне в

...
Великият Мартен Фуркад се реваншира за разочароващото си представяне в
Коментари Харесай

Триумф за Фуркад, шведска сензация и български провал в преследването

Великият Мартен Фуркад се реваншира за разочароващото си показване в спринта и сграбчи по решителен метод златния олимпийски орден в преследването на биатлона в Пьонгчанг.

Може би още по-големият триумф обаче бе за шведа Себастиан Самуелсон, който сензационно приключи втори, следван от Бенедикт Дол.

Фуркад стартира осми с закъснение от 22 секунди по отношение на първенеца от спринта Арнд Пайфер. В първата си пукотевица французинът направи една неточност, само че тя се оказа единствена за него в цялото съревнование. Това и отличното му ски тичане му осигуриха доста удобна победа.

Самуелсон пък се движеше в огромната преследваческа група, от които 5-6 биатлонисти имаха шансове за орден. 0 на последната пукотевица и общо единствено една неточност се оказаха основни за младия швед, който излезе на няколко секунди зад приключилия също с една неточност Дол. В заключителните метри Самуелсон съумя да изпревари германеца и по този начин стигна до среброто на 12 секунди зад Фуркад и на 3 пред Дол.

Тарей Бьо (3 грешки), Зимон Шемп (3), Бенямин Вегер (2), Симон Дестио (3), Арнд Пайфер (3), Ерлен Бьонтегаар (4) и Лукас Хофен (3) допълниха топ 10.

За страдание надпреварата още веднъж се оказа неуспех за българските биатлонисти, които приключиха отвън топ 40. Красимир Анев финишира 45-и на закъснение от 5:06 минути по отношение на спечелилия с общо 5 неточности. Той стартира с две нули, само че по-късно постави завършек на очакванията си за положително класиране с три пропуща в третата пукотевица.

Владимир Илиев пък направи 7 неточности и приключи 46-и на 11 секунди зад съотборника си. Антон Синапов пък зае последната 60-а позиция с 8 неточности и закъснение от 7:57 минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР