Великият Ален Делон получи почетната Златна палма за цялостно творчество

...
Великият Ален Делон получи почетната Златна палма за цялостно творчество
Коментари Харесай

Ален Делон: Ако съм звезда, дължа го на публиката

Великият Ален Делон получи почетната Златна палма за изцяло творчество на фестивала в Кан. Тази неделна вечер ще остане една от най-запомнящите се в историята на фестивала.

Той се появи на аления килим ослепителен, както постоянно и без да крие мощното си неспокойствие. Сълзите си не скри и на сцената по време на приемането на стауетката.
Моля да ме извините, само че за мен довечера е повече от завършек на кариерата, мисля, че това е краят на един живот, съобщи артистът.

Седем пъти в конкурсната стратегия в Кан, за първи път през 1961 година, само че в никакъв случай награждаван, Ален Делон се върна в словото си при приемането на премията към дългата си кариера.

Това, което е доста мъчно, е да продължиш. Аз продължих, продължих 62 години. И в този момент знам, че най-трудното е да си тръгнеш. Защото аз ще си потегли. Но не и без да ви благодаря, поклони се пред публиката и сътрудниците си великият френски артист. И продължи: Изглежда, че съм звезда. Ако съм подобен, дължа го на вас и на никой различен. Не филмите или режисьорите основават звездите, а само публиката. Благодаря ви от цялото си сърце, съобщи Делон и прегърна най-важната жена в живота му сега - своята щерка, от която получи статуетката.

Иконата на френското кино на няколко пъти отдаде респект и на режисьорите, с които е работил през годините. Бях първа цигулка, само че имах изключителни диригенти, на тях трябваше да се връчи премията. Вземам я поради тях, в тяхна памет, сподели Ален Делон.

Отдавна не съм плакал толкоз, призна 83-годишният артист. И до момента в който се канеше да напусне сцената, той се върна за финален път, обявявайки със заглъхнал от ридания глас: Мисля за Мирей и Роми. Мирей Дарк, която умря през 2017 година, и Роми Шнайдер, двете дами, белязали най-силно живота на Ален Делон.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР