Великденска помощ по 190 евро ще изплати правителството в Кипър

...
Великденска помощ по 190 евро ще изплати правителството в Кипър
Коментари Харесай

Великденска помощ по 190 евро ще изплати правителството в Кипър на пенсионери с ниски доходи



Великденска помощ по 190 евро ще изплати държавното управление в Кипър на пенсионери с ниски приходи. То утвърди и промени в проекта за подкрепяне на възрастните хора като част от ограниченията за отплата на популацията поради последствията от пандемията, възходящата инфлация и икономическото влияние на съветската инвазия в Украйна.

Почти 19 000 кипърски пенсионери ще получат еднократното Великденско обезщетение. Те са с 38% повече от предходната година, защото държавното управление увеличи тавана на приходите, при който се изплаща помощта.

Право на нея тази година имат пенсионери с годишен приход до 7000 евро за едночленно домакинство и до 12 000 евро за домакинство от двама пенсионери.

Допълнителните разноски от нарастването на подоходния предел са за към 1 млн. евро, което е 25% растеж на бюджета от 3,7 млн. евро.

Нови, нараснали месечни надбавки ще получат тази година и редица категории пенсионери с ниски приходи, реши още държавното управление. Целта е да се подсигурява, че всички получатели на помощта ще имат общ приход над линията на бедността, акцентира заместник-министърът на обществените грижи Анастасия Антуси.

Определеният предел за общия месечен приход дружно с месечното обезщетение е 834 евро за един пенсионер и 1271 евро за пенсионерска двойка.

Изплащането на сумите стартира от този месец, само че със задна дата от 1 януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР