Величка Христева беше преизбрана за президент на Българска федерация по

...
Величка Христева беше преизбрана за президент на Българска федерация по
Коментари Харесай

Величка Христова ще ръководи фехтовката още един мандат

Величка Христева беше избрана отново за президент на Българска федерация по фехтовка на Общото заседание на организацията. „ За “ гласоподаваха 39, а „ срещу “ бяха 13 от делегатите на събранието.

В Управителния съвет на федерацията през идващите четири години ще бъдат Йордан Гълъбов, Ивайло Воденов, Запрян Ванчев, Димитър Стоянов, Мартин Стоянов и Добрин Гьонов.

„ Благодаря за оказаното доверие, - сподели госпожа Христева след вота. – През последните години българската фехтовка реализира огромни триумфи и се веселя, че способствах за възхода на спорта ни. “

През изтеклия мандат на управлението на БФФ (от 2016 до 2021 г.) българската фехтовка се завърна в международния хайлайф със Световна купа за девойки през 2019 и Европейска купа за девойки през 2020 година на Йоана Илиева, Европейска купа за кадети за Тодор Стойчев през 2020 и за кадетки за Йоана Илиева през 2018 година

През 2017 и 2018 година Йоана Илиева завоюва сребро на eвропейските шампионати. През 2019 година Галин Генов завоюва бронзово отличие от Европейско състезание за младежи, а през 2019 година Йоана Илиева се класира трета на Световното състезание за девойки.

Йоана Илиева завоюва пето място на Младежките олимпийски игри.

Престижни класирания записаха фехтовачите ни, завършвайки във финалната осмица на Световното състезание за кадети и за младежи в Египет през 2021. Девойките ни приключиха пети отборно на сабя, Рахим Рашайда се класира седми на шпага.

През 2020 Тодор Стойчев приключи шести на Европейското състезание за кадети в Хърватия. Емма Нейкова се класира осма при девойките и седма при кадетките.

През този четиригодишен интервал Васил Миленчев беше определен четири пъти за най-хубав арбитър на сабя в света.

След „ Ерата Етрополски “ това е най-успешният интервал за българската фехтовка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР